Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
E-sport SM

E-sport SM

Finalspel under E-sportens Dag i Älmhult

Den 9 december är en viktig dag för svensk e-sport.

Då vankas nämligen både finalerna av SM i E-sport och årets sista E-sportens Dag, den spelinriktade turnén Svenska E-sportförbundet varit ute på sedan 7 oktober.

Skådeplatsen är Live! Arena i Älmhult, direkt intill IKEA, och det är i spelen Counter-Strike 2, Rocket League och Dota 2 som landets bästa e-sportare ska göra upp. Vi hoppas så klart att du kan bege dig till Älmhult för att se finalerna på plats, men om du inte har möjlighet till det kan du även se dem online – de direktsänds med expertkommentatorer på plats.

Att se finalerna är dock inte den enda anledningen att bege sig till Älmhult. Under dagen kommer det bjudas på en lång rad aktiviteter, tävlingar och föreläsningar för dig som är intresserad av gaming i allmänhet och e-sport i synnerhet. För dig som vill bli en bättre e-sportare finns även både landslagets e-sportskola Area Academy och e-sportorganisationen Lilfam på plats för att coacha dig.

Om du vill veta mer om evenemanget får du gärna läsa mer via länken här nedanför. Där hittar du mer information om eventet och hur du kan säkra en biljett. Missa inte heller att du kan vinna ett SM-paket med VIP-biljetter och boende på IKEA Hotell i Älmhult.