Press & media

Inet erbjuder det senaste för gaming- och teknikentusiaster och säljer till privatpersoner och företag via Inet.se och butiker belägna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Verksamheten startades år 2000 och har sitt huvudkontor i Sisjön i Göteborg. Inet omsätter 1.5 miljarder och har idag 100 kunniga och engagerade medarbetare som erbjuder branschens bästa kundupplevelse och är utnämnda till Årets Datorbutik 2021 av Sweclockers.com, Årets butik 2021 av Prisjakt och Årets e-handlare 2022 av Pricerunner.


Här hittar du Inets logotyp

Erik Wickman
VD
 
 
E-post:
Telefon: 0708-65 27 02
Alt telefon: 031-65 27 02
Grand slam i årets viktigaste omröstning när Inet erhåller hela fyra utmärkelser, inklusive huvudpriset Årets Butik
Pricerunner belönar Inet för nionde gången i följd
Nöjdast kunder för nionde gången
Efter en lång viloperiod på fyra år återupptog Sweclockers sitt pris för Årets Datorbutik igen.
Pricerunner belönar företaget för åttonde gången i rad
Inet sponsrar konferens för en inkluderande e-sport
Åtta år av Sveriges nöjdaste kunder: ”Hos oss är kunden alltid i fokus”
”Nöjda kunder kommer alltid tillbaka”
Med Datorbyggaren, en nyutvecklad webbtjänst som sorterar från över 1 500 datorkomponenter, är det nu en enkel match att komponera en ny stationär dator själv, helt utan förkunskaper.
Datoråterförsäljaren Inet accepterar nu kryptovalutor som betalmetod i e-handeln.
För femte året i rad – Inet huvudsponsor för Västsveriges största LAN
I ett treårigt samarbete med Sverokföreningen Female Legends fortsätter Inet satsa på att göra e-sport mer tillgängligt.
Den 16 till 18 mars 2018 bjuder WinterGate18 på Västsveriges näst största LAN i Partille arena. Inet står som huvudsponsor för evenemanget och lånar ut en VR-station och 43 Taurusdatorer, vilka bland annat kommer användas av deltagare under turneringsfinaler på scen.
VR, digitala betalningsmedel och internetsäkerhet är heta ämnen när Inet nu går in på sjunde året i kunskapsturnén för Sveriges äldre.
Från årsskiftet 2018 kliver Inet helt och hållet över till digital annonsering och ökar samtidigt marknadsföringsbudgeten med cirka 60 procent. Målet är att komma närmare kunderna, ta starkare position som nationell e-handlare och samtidigt öka marknadsandelarna i Stockholmsområdet.
Inet fortsätter växa och ökar 2017 omsättningen med 5,5 procent. E-handeln stod för 63 procent av omsättningen med en tillväxt på 9,3 procent, de ökade satsningar på digital annonsering som gjorts under året har gett effekt. Målet för Inet är att 2018 växa med över tio procent.
When Swedish customers get to choose their favourite online store, Inet comes out at number one.
Computer retailer Inet’s Black Friday sales increased by 35 percent compared to last year. Online sales accounted for nearly 70 percent with higher average order value and increased conversion rates.
Inet ökade den totala försäljningen under Black Friday med över 35 procent jämfört med förra året.
När kunderna själva väljer är Årets e-handlare samma företag som de senaste åren.
Inet, Sverok och Min Stora Dag ger ungdomar en helspäckad helg:
E-sport, tävlingar, aktiviteter och en samlad prispott på över 90 000 kr. Den 2 till 5 november 2017 är det för tredje året i rad dags för Lanbit Light i Kungsbacka, e-sporteventet som stadigt ökar i popularitet och lockar deltagare från hela Sverige
Ungdomprojektet Respect All, Compete gör sitt sista läger.
Sverige runt med Youtube-kändisar och gamingfest
Nu får Inets ursprungliga butik ett nytt och bättre läge
Sverok och Inet till västkusten för att skapa positiv kultur inom e-sporten
Inet huvudsponsor till Örebros största LAN
Med 450 spelplatser, gratis aktivitetsområde och spännande turneringar är Hexis Göteborgs nya, stora och inkluderande LAN.
Inet sponsrar Örebros nya spelevenemang
Inet sätter kurs på att bredda konsumenternas kännedom om företagets erbjudande genom att storsatsa på modern marknadsföring när Karin Zingmark, tidigare marknadschef på Microsoft, tar plats i styrelsen.
net kammar hem Prisjakts utmärkelse Årets Nätbutik i kategorin Datorer och mobilt.
I fem år har Inets kunder sagt sitt till Pricerunner
Äntligen har det blivit dags för Västsveriges största e-sportevent Lanbit som går av stapeln i Kungsbacka 5-8 maj. Inet är precis som förra året huvudsponsor för evenemanget och lånar återigen ut Taurus gamingdatorer till eventets turneringsfinaler.
Under Kristihimmelsfärdshelgen ställer Inet upp med 45 av sina kraftfullaste Taurusdatorer när det tredje Respect all, Compete-lägret går av stapeln i Västerås.
Nu blir IT-tjänster i hemmet avdragsgilla. Något som gillas av datorbutikskedjan Inet som är väl insatta i hur stort behovet är av att få hjälp med detta, framför allt hos seniorer.
Inet satsar nu på att göra butiksbesöken till en inspirerande mötesplats med kunderna. I december 2015 lanserades Digital Signage i samtliga butiker, där bildskärmar presenterar bland annat erbjudanden, kampanjer och lokala evenemang.
Inet lånar återigen ut ett gäng mäktiga Taurusdatorer, nu till TuPlay Lan #09 i Örebro och fortsätter därmed satsningen på landets e-sportare. LAN-et som pågår mellan 19-21 mars anordnas av den ideella spelföreningen TuPlay och är en mötesplats för unga gamingfantaster.
Inet blir huvudsponsor till Sveriges största klassiska e-sportkonvent .
Årets datorbutik Inet fortsätter att växa både online och i butikerna. Inets nätbutik har ökat med hela 19 procent under det gångna året. Även butikerna växer och tillväxten blev totalt 16 procent.
Ännu en gång är det Inet som gäller för Sweclockers medlemmar. För åttonde gången i rad utser Sveriges största datorforum Inet till Årets Datorbutik.
Inet går in som huvudpartner till 2016 års första och dessutom Skånes största e-sportevent, Spektrum 8 som spelas på Arenan i Lund 3-6 januari. Finalisterna som gör upp om prispotten på hela 75 000 kronor kommer att spela på Taurus gamingdatorer.
Söndag 20 december är det dags för julens största spelevent när världslaget Fnatic kommer till butiken i Barkarby för att utmana kunder och besökare i Counter-Strike: Global Offensive.
Återigen har konsumentrecensioner hos Pricerunner lyft fram Inet till Årets e-handlare i kategorin datorprodukter. Det är fjärde året i rad som Inet tar hem titeln.
År 2015 var en milstolpe för Inet som under året öppnade en ny butik i Barkarby, mottog utmärkelsen Årets datorbutik för sjunde året i rad av Sweclockers.com och blev utsedd till Årets nätbutik och Årets e-handlare.
I dagarna lanseras Svensk e-sports Code of Conduct, en gemensam värdegrund och uppförandekod för att skapa en öppnare och mer välkomnande miljö inom e-sporten. Inet är huvudsponsor till projektet Respect All, Compete, som lett arbetet med att ta fram dokumentet.
Inet tar sitt sponsorskap för Sveriges största ungdomsförbund Sverok och deras satsning Respect All, Compete på största allvar. Nu specialbyggs hela 45 topputrustade gamingdatorer till ett fyradagarsläger i Västerås som samlar ungdomar från hela landet.
Kunniga, lyhörda och pålitliga. Det är några av hyllningarna till Inets personal som lyckades med något alldeles extra i augusti, nämligen att ta hem storslam i kategorin ”Suverän Service” med hela tre utmärkelser under en och samma månad.
Äntligen dags för det andra e-sportlägret för ungdomar under parollen Respect All Compete. Under höstlovet kommer 45 ungdomar till Västerås för att spela Counter Strike, CS:GO, och prata om normer och attityder inom e-sporten, samt hur de kan förändras till att bli mer inkluderande.
Inet fortsätter sitt kunskapsprojekt att utbilda Sveriges seniorer i allt som har med datorer och internet att göra. Senast var det Stockholm som fick besök av Inets föreläsare och nu är det Seniornet Göteborgs tur, de ser verkligen fram emot sammankomsten.
Inet fortsätter som huvudsponsor för e-sportorganisationen Bad Monkey Gaming, BMG, under den kommande säsongen. BMG:s tre olika e-sportlag har haft ett minst sagt framgångsrikt år med bland annat en världsmästartitel i HoN. För Inet var valet att förnya sponsoravtalet enkelt.
Inet får stöd av Intel, Nvidia, Microsoft, MSI och Corsair när de går in som huvudsponsor för Sveroks projekt Respect All Compete som arrangerar åtta e-sportläger för totalt hundratals ungdomar runt om i Sverige.
Inet går nu in som huvudsponsor till Respect All, Compete, ett nylanserat projekt som arbetar för en sundare gamingkultur i Sverige. Projektet är initierat och drivs av Sverok, Sveriges största ungdomsförbund. Bland övriga finansiärer finns Arvsfonden.
… som för andra gången har fått utmärkelsen ”Suverän Service” för sitt arbete på Inets kundtjänst.
Inet fortsätter firandet av sin nya butik i Barkarby med ett stjärnfyllt gamingevent 23 maj då legendariska Ninjas in Pyjamas, NiP, kommer till butiken för att utmana alla som vågar och vill i Counter Strike: Global Offensive.
Inet fortsätter resa land och rike runt för att hjälpa och assistera seniorer i it-djungeln. I juni bär det av till Stockholm där Inet håller en föreläsning för Seniornet Södermalm.
Inet öppnade helgen 25-26 april sin nya butik i Barkarby. Det är datorhandlarens andra butik i Stockholmsområdet och den sjätte totalt. Uppslutningen överträffade alla förväntningar och kön, som började redan kvällen före, ringlade hundratals meter runt kvarteret ända fram till stängning.
Äntligen är det dags för årets höjdpunkt för Sveriges mest omtyckta datorhandlare Inet. Den nya butiken i Barkarby står klar att välkomna stockholmarna lördag 25 april. Invigningsfest innebär fantastiska erbjudanden för alla kunder och det är också startskottet för företagets tillväxtresa med nya ägarna Creades i ryggen.
Inet har haft god tillväxt sedan starten för femton år sedan, från en liten datorbutik i Göteborg till en av Sveriges största och mest prisade datoråterförsäljare på både webben och i butiker. Nu köper investeringsbolaget Creades sjuttio procent av bolaget, lagom till att Inet etableras i Barkarby med en andra butik i Stockholmsregionen och totalt den sjätte butiken i Sverige.
BMG:s nyrekryterade Heroes of Newerth-lag reser i helgen till Bangkok, Thailand för att spela i tredje säsongen av HoN Tour World Finals. Laget som är en relativt ny bekantskap för HoN-publiken har nu den största prispotten någonsin i HoN-sammanhang inom räckhåll.
Inet tar ännu ett kliv in i den svenska e-sportarenan genom att samarbeta med Sveriges tredje största lan, Lanbit i Kungsbacka, som genomförs 14-17 maj 2015.
CS:GO-laget Bad Monkey Gaming vann under söndagen finalen i Intel Challenge som spelades i Katowice. Final-segern var aldrig hotad och tjejerna vänder hem till Sverige med 15 000 dollar – den överlägset högsta prissumman någonsin inom e-sport för tjejer.
Nu åker CS:GO-laget som Inet sponsrar till Intel Extreme Masters i Katowice, Polen, för att tävla om en imponerande prispott om 30 000 dollar. En historiskt sett oöverträffad prissumma inom e-sport för tjejer.
Datorhandlaren Inet har återigen gjort en undersökning bland sina servicekunder för att utvärdera och förbättra verksamheten. Undersökningen avslöjar hur nöjda kunderna är med Inets ärendehantering och servicefunktionen får ett mycket gott snittbetyg på 4,5 av 5.
Inet, som nyligen blev vald till Sveriges bästa datorbutik av sina kunder, öppnar nu ytterligare en butik i Stockholm, närmare bestämt i Barkarby Handelsplats. Butiksöppningen sker i april med en stor invigningsfest.
Det finns en datorbutik framför alla andra, enligt Sweclockers medlemmar som i deras årliga omröstning Årets Datorbutik återigen lyfter fram Inet som enhällig vinnare.
Försäljningen tog ett rejält skutt under årets andra del och julhandeln slutade med rekord för Inets webbhandel, upp 25 procent jämfört med föregående år.
Datorhandlaren Inet får i den oberoende kundundersökningen Handelns hetaste kedjor, som tidningen Market genomfört, högsta helhetsomdömet bland hemelektronikaktörerna och utmärker sig dessutom med toppbetyg i samtliga servicekategorier.
Vinstregnet fortsätter bokstavligen att falla över datorhandlaren Inet när nu Pricerunner utsett Årets e-handlare 2014. Inet vinner för tredje året i rad kundernas röster och blir Årets e-handlare i kategorin Datorprodukter.
Datorhandlaren Inet imponerar stort och vinner för femte året i rad utmärkelsen Årets nätbutik i kategorin datorer och mobilt när Prisjakts medlemmar röstar fram vilken butik som de tycker är bäst.
Inet har totalrenoverat butiken i Sisjön, Göteborg, och firar detta med att bjuda in stjärnorna från sitt CS:GO-lag till shoot outs med kunderna i de två Göteborgsbutikerna. Nu till helgen spelar Julia ”juliano” Kiran i butiken på Ringön och nästa helg kan besökarna spela mot både ”juliano” och Zainab ”zAAz” Turkie i Sisjöbutiken. Alla som utmanar tjejerna får ett av datorspelen Far Cry 4 eller Assassins Creed Unity utan kostnad.
Inets CS:GO-lag BMG återvänder nu till Frankrike för att försvara sin segertitel från förra årets ESWC, Electronic Sports World Cup, och de är tunga favoriter att ta hem turneringen. När de kommer hem väntar utmaningar i CS:GO shoot outs mot kunderna i Inets butiker.
Inet brukar omskrivas som spel- och datorentusiasternas favoritbutik. Nu får entusiasterna sällskap av Sveriges seniorer runt om i landet efter att Inet satsar på föreläsningar och frågestunder för medlemmar i olika Seniornet-föreningar.
Nu kan du betala dina köp på Inet.se med Paypal. Inet arbetar hela tiden för att erbjuda flera olika betalningssätt till sina kunder.
... som i maj 2014 fick utmärkelsen "Suverän Service" för sitt arbete som butikssäljare på Inet i Sisjön.
Inet ingår nu ett nytt samarbete med gamingorganisationen Bad Monkey Gaming, BMG, och deras två topplag i Counter Strike: Global Offensiv Ladies och Heroes of Newerth.
Inet fortsätter att göra det enkelt att träffa och spela mot e-sportens stora stjärnor. Nu till helgen kommer Fnatics Counter strike-team att spela skarpt mot besökare som vill, och vågar, i butikerna. I Stockholm kan dessutom alla gå i närkamp med världsmästaren i Starcraft 2, Madeleine ”MaddeLisk” Leander.
Inet fortsätter att samarbeta med Counter strike-stjärnan Zainab Turkie, alias zAAz, genom att sponsra hela hennes nuvarande lag Bad Monkey Gaming, med fem av Europas vassaste e-sporttjejer. Counter Strike-turneringen som står för dörren är CS:GO Ladies på Copenhagen Games och arrangeras 18-19 april.
Svenska Mässan satsar nu stort tillsammans med datorhandlaren Inet och lanserar ett ambitiöst event för spel- och datorintresserade. På Gothenburg Games, som hålls 20-22 februari 2015, kommer besökarna att få se och testa de senaste produkterna och spelen, underhållas, utbildas och även få träffa e-sportens stora stjärnor.
Microsoft och Inet inleder ett samarbete för att i Inets butiker praktiskt visa besökarna hur ekosystemet runt Windows 8 kan användas i hemmen.
Datorhandlaren Inet vinner för andra året i rad Pricerunners utmärkelse Årets e-handlare som bygger på imponerande 18 622 kundrecensioner som gjorts efter avslutade köp hos svenska e-handlare i olika branscher.
Inet lyckas med konststycket att för sjätte året i rad bli utvalda till Årets Datorbutik av medlemmarna på Sweclockers.com, Sveriges största mötesplats och webbtidning för datorentusiaster. I år röstade över 8 300 medlemmar.
Datorhandlaren Inet vinner för fjärde året i rad utmärkelsen när Prisjakts medlemmar utser Årets bästa nätbutik 2013.
Inet har genomfört flera uppskattade e-sportevenemang runt om i landet. Nu till helgen kommer en av Sveriges vassaste Counter Strike-spelare, Zainab Turkie alias zAAz, till butiken i Malmö för att utmana förväntansfulla besökare. Nästa helg väntar samma utmaning i Inets butik i Torp, Uddevalla.
I september månad ökade omsättningen i Stockholmsbutiken med 17 procent jämfört med förra året. Totalt ökar företaget omsättningen med 7 procent för samma period.
Datorhandlaren Inet har tillsammans med dator- och hårdvarutillverkaren MSI tagit fram ett nyutvecklat, svart och rött moderkort som bäst lämpar sig för speldatorer.
Inet flyttar sin butik i Torp, Uddevalla och öppnar nytt lördag 6 april på Herrestads torp 353.
Datorhandlaren Inet har nu tillsammans med världens främsta grafikkortstillverkare NVIDIA byggt en dator som kommer att vara en av de snabbaste speldatorer någonsin.
Datorhandlaren Inet lanserar nu ett eget kunskapsspel, InetQuiz, som en app till iPhone eller Androidmobiler i samarbete med spelföretaget Respondify. Plattformen som används är samma som frågespelet Quizkey, tidigare listetta på Appstore.
Datorhandlaren Inet har nu för femte året i rad blivit utsedd till Årets datorbutik 2012 av SweClockers.com, Sveriges största mötesplats och webbtidning för dator- och spelentusiaster. I år röstade över 8 500 medlemmar vilket är en ökning med 70 procent.
Datorhandlaren Inet vinner ett tredje konsumentpris i år grundat på kundomdömen, Årets e-handlare 2012. Det är prisjämförelsesajten Pricerunner som med hjälp av kundernas recensioner efter köp har utsett Årets e-handlare 2012.
Inet vinner dubbelt – Årets nätbutik och Bäst kundservice 2012
Datorhandlaren Inet har sedan i våras samarbetet med det svenska världslaget i e-sport Eyeballers. Nu kommer Eyeballers till Inets butik vid Hötorget för att utmana alla som vill, och vågar, på en match i Battlefield 3.
Datorhandlaren Inet har sedan i våras samarbetet med det svenska världslaget i e-sport Eyeballers. Nu kommer Eyeballers till Inets butik i Sisjön för att utmana alla som vill, och vågar, på en match i Battlefield 3.
Datorhandlaren Inet växer i hela Sverige, både online och med butiker. Nu rivstartar man verksamheten i Skåne med en helt ny butik i centrala Malmö, på Lilla Nygatan 7.
Datorhandlaren Inet uppdaterar sin grafiska utformning och finslipar varumärket. I samarbete med varumärkesbyrån Label och reklambyrån Sturm & Drang i Göteborg lanseras nu resultatet av arbetet som pågått sedan våren 2012.
Datorhandlaren Inet fortsätter satsningen inom e-sporten och lanserar nu två nya datorer, Taurus eSport och Taurus Pro eSport, speciellt anpassade för de mest krävande spelen. Datorerna är framtagna i samarbete med Eyeballers, ett av Sveriges mest kända e-sportlag som dessutom räknas till den absoluta eliten i världen.
Datorhandlaren Inet inleder nu ett samarbete med Eyeballers, ett av Sveriges äldsta och mest kända e-sportlag som dessutom räknas till den absoluta eliten i världen. Eyeballers kommer bland annat att spela på Inets egna speldator Taurus.
Den Göteborgsbaserade datorhandlaren Inet vill växa i hela Sverige. Nu rivstartar man verksamheten i Skåne genom att förvärva JME Data som nyligen lämnade in sin konkursansökan.
Datorhandlaren Inet arrangerar denna vecka en serie evenemang i sina butiker i Göteborg och Stockholm för att ge värdefulla tips i att få sin dator att fungera snabbare. Tekniken som demonstreras är så kallad överklockning. Till sin hjälp har de bjudit in proffset Anders ”Blossa” Persson som bland annat använder flytande kväve för att öka prestandan.
Datorhandlaren Inet, som förra året växte både till omsättning och med ny butik, förvärvar nu datorhandlaren Indomo Online, som specialiserat sig på unika datorer och datorkomponenter för de mest kräsna entusiasterna i Sverige.
Datorhandlaren Inet har gjort en undersökning bland sina servicekunder för att förbättra verksamheten. Resultatet visar att 89 procent av de som vänt sig till serviceavdelningen i något ärende är nöjda eller mycket nöjda med hur Inet hanterar sin service. Ett betyg som många företag hade varit nöjda med, men Inet siktar högre än så.
Datorhandlaren Inet, som förra året ökade omsättningen med 22 procent, gör nu ett vdbyte för att fortsätta den anslagna tillväxten. Marknadschefen Erik Wickman (32) tillsätts internt och tar över som vd från och med 1 mars 2012.
Datorhandlaren Inet, som nyligen blev vald till Årets nätbutik av Prisjakt och till Årets datorhandlare av Sweclockers, ökar omsättningen under hösten med över 30 procent samtidigt som branschen tydligt viker nedåt.
Datorhandlaren Inet har åter blivit vald till Årets nätbutik av Prisjakt, en av Sveriges största sajter för prisjämförelser. Det är medlemmarna på Prisjakt som i en sluten omröstning fått välja vilken nätbutik som de anser vara bäst. Inet får utmärkelsen för andra året i rad.
Datorhandlaren Inet, som bland annat har utsetts till årets datorbutik fortsätter att expandera. Kombinationen onlineförsäljning och fysiska butiker har visat sig vara en framgångsfaktor och därför öppnar man nu en ny butik i Stockholm.
2011-11-24 - Inet "Årets datorbutik 2011" på Sweclockers
När över 5 000 medlemmar sagt sitt står det klart att Inet återigen kammar hem den åtråvärda titeln Årets datorbutik. Med drygt 60 procent av rösterna är den göteborgsbaserade datorhandlaren i särklass populärast bland SweClockers medlemmar,