Black Friday 2019


Vad är Black Friday?

Black Friday är ursprungligen en amerikansk shopping- och readag som infaller dagen efter Thanksgiving och markerar början på julhandeln. Eftersom Thanksgiving inträffar den fjärde torsdagen i november innebär även detta att Black Friday inträffar på olika dagar från år till år.

Exakt var termen Black Friday ursprungligen kommer ifrån är något omdiskuterat med flera olika teorier. En förklaring är att det ursprungligen refererar till det trafikkaos och den sjukskrivning som inträffade i samband med julhandeln. En annan förklaring är att det i själva verket har att göra med företags lönsamhet och att vända ”röda” siffror till ”svarta” i bokföringen. Oavsett dess ursprung så är idag Black Friday synonymt med shopping och under de senaste åren har dagen kommit att representera ett globalt shoppingfenomen.

Även om Black Friday existerat i flera årtionden i USA är det först under de senaste åren som rean fått fotfäste i Sverige. Trots detta har den snabbt utvecklats till en av årets största reor som har vuxit otroligt snabbt, inte minst inom elektronikbranschen. Black Friday är garanterat här för att stanna.

Vi på Inet har självklart anammat Black Friday-rean, både på webben och i våra butiker. 2017 års rea var betydligt mycket större och mer omfattande jämfört med tidigare år och var en stor succé med många uppskattade erbjudanden. Vi kommer självklart fortsätta i samma anda och är fast beslutna att leverera en riktigt bra rea även under kommande Black Friday.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få info om när Black Friday startar!