Singles Day 2020


Vad är Singles Day?

Ni har säkert hört talas om alla hjärtans dag, något som bringar antingen lycka eller depp beroende på hur man har det. Men nu kommer alltså det här nya påfundet som faktiskt har ursprung i Kina av alla ställen. 11/11 är datumet som gäller. Fyra ettor i följd, ett gäng med singlar alltså. Nu kanske ni tror att det här är en sorgens dag för dessa ensamstående kineser, men så är faktiskt inte fallet. Singlarna firar dagen med stolthet och ofta är det så att grupper av dem träffas för att festa och ibland även gå på så kallade ”blind dates” för att slippa fira igen nästa år.

Lustigt nog så har dagen faktiskt också blivit ett populärt tillfälle att gifta sig i landet. Men det är inte därför vi har fått upp ögonen för denna inofficiella högtid. På senare tid har dagen nämligen fått ytterligare en funktion. Nämligen den största dagen för handel i hela världen, vare sig det gäller nätet eller i butiker. Ja till och med större än Black Friday, som dock utan tvekan har större genomslag här i Sverige än så länge. Men ett tydligt tecken på att Kina blir allt mer aktiva på marknaden eftersom åren går.

Nya tillfällen för reor är såklart alltid trevligt, både för oss på Inet och för er som kunder. Vem vet, kanske är det Singles’ Day vi alla kommer att se fram emot i framtiden.