Wacom Tips & Tricks

Wacom Tips och Tricks

Välkommen till vår guide för hur du på bästa sätt kommer igång med din pennplatta från Wacom.


Del 1 - Storlekar och skärmupplösning

När du funderar på att köpa en Intuos Pro kan det vara svårt att veta vilken storlek du bör köpa. Detta beror mycket på hur stor skärm du har och vilken upplösning den har. I denna video går vi igenom vilken storlek som är perfekt för just dig.

Del 2 - Snabbknappar på pennan

På pennan som ingår med Intuos Pro finns det tre knappar. När du använt din pennplatta ett tag kan det hända att du vill ändra vad knapparna ska göra för att underlätta arbetsflödet. Vi visar hur du går tillväga.


Del 3 - Mappning av skärmen

Har du märkt att det uppstått lite udda problem när du använder din pennplatta? Plattans yta motsvarar oftast inte skärmens vilket gör att du kanske inte kan rita en perfekt cirkel. Vi visar hur du mappar om skärmen och plattan så de stämmer bättre överens med varandra.


Del 4 - Ink och Inkspace

Pennplattan Intuos Pro finns även som Paper Edition. Det du kan göra med denna version är att rita på ett papper som du lägger ovanpå pennplattan. Det du ritar eller skriver sparas direkt i plattan. Sen kan du lätt synkronisera din kreation till Inkspace i antingen din mobiltelefon, surfplatta eller till datorn.


Del 5 - Ink to Text

En extra funktion som finns när du använder Inkspace i din telefon eller surfplatta är Ink to Text. Med denna funktionen kan vi nu översätta handskriven text till datatext. Riktigt smidig funktion om du gärna skriver för hand men även vill ha texten digitalt.


Produkter