Det här är Windows 11

Windows 11 för dig närmare det du tycker om.

Ägna dig åt dina verkliga intressen och maximera din produktivitet med nya Windows 11.
Här finns verktygen inbyggda som hjälper dig att göra flera saker samtidigt, tänka, skapa och hålla kontakt – allt med en design som baseras på enkelhet och intuition.


Uppgradera till Windows 11 gratis
när det är tillgängligt1

1 Lanseringsplanen för uppgradering håller fortfarande på att färdigställas och har en planerad start i slutet av 2021 för att sedan fortsätta under 2022. Specifik tidpunkt kommer att variera beroende på enhet. Vissa funktioner kräver specifik maskinvara,
se Windows 11 minimispecifikationer för mer information.


Håll kontakt med det du bryr dig om

Vilka intressen du än har så hjälper vi dig att hålla dig uppdaterad. Windows 11 bjuder på nya sätt att hålla kontakten med alla de människor, de spel och det innehåll som du gillar mest.


Maximera kreativiteten

Ägna dig åt dina verkliga intressen med en uppdaterad och rogivande upplevelse framtagen för att ge dig inspiration till nästa kreativa uppgift.


Maximera produktiviteten

Gå från ”att göra” till ”gjort” med verktyg som Snap Assist och Desktop Groups som har skapats för att hjälpa dig att göra flera saker samtidigt och utan problem.

Välj den webbläsare
som sätter dig först

Oavsett om du vill få saker gjorda, bli underhållen eller hålla kontakten med dem du tycker om, kan den här webbläsaren anpassas efter dina behov.

Frågor & Svar

Vad är skillnaden mellan Windows 10 och nya Windows?

Nya Windows är lika kraftfullt och säkert som Windows 10, men har en ny och uppdaterad design. Nya Windows har också försetts med nya verktyg, nytt ljud och nya appar. Varje detalj har setts över och alla delar samspelar för att ge dig en helt ny datorupplevelse.

När kan jag köpa en dator med nya Windows förinstallerat?

Datorer med nya Windows förinstallerat kommer att finnas tillgängliga senare i år.

Vad kostar en dator med nya Windows?

Det beror på! Många olika tillverkare kommer att erbjuda många olika enheter med nya Windows. Alla till olika priser.

Kommer mina tillbehör att fungera med nya Windows?

Om tillbehören har fungerat med Windows 10 och uppfyller kraven för nya Windows ska de fungera med nya Windows. Kontakta tillbehörens tillverkare för att vara på den säkra sidan.

Jag vill köpa en dator nu. Kan jag installera nya Windows senare?

De flesta Windows 10-datorer som säljs för närvarande kommer att kunna uppgraderas till nya Windows. För att datorn ska kunna uppgraderas till nya Windows måste den uppfylla minimispecifikationerna för maskinvara och särskild maskinvara krävs för vissa funktioner. Lanseringsplanen för uppgraderingen håller fortfarande på att färdigställas, men planeras starta i slutet av 2021 och fortsätta en bit in på 2022. Specifik tidpunkt kommer att variera beroende på enhet.

Hur vet jag om en ny Windows 10-dator uppfyller minimikraven?

Det finns ett par olika sätt att ta reda på det. Om du letar dator just nu ska du titta efter "Gratis uppgradering till nya Windows" på faktaetiketten. Du kan också be återförsäljaren att bekräfta att så är fallet.

När kan jag uppgradera till nya Windows på min Windows 10-enhet?

Om din befintliga Windows 10-dator kör den senaste versionen av Windows 10 och uppfyller minimispecifikationerna för maskinvara kan den uppgraderas till nya Windows. Lanseringsplanen för uppgraderingen håller fortfarande på att färdigställas, men för de flesta enheter som redan används i dag förväntar microsoft sig att den kommer att vara klar någon gång i början av 2022. Inte alla Windows 10-datorer som kan uppgraderas till nya Windows kommer att erbjudas uppgradering samtidigt. Ladda ner programmet PC Health Check för att se om din dator kan uppgraderas. När lanseringen av uppgraderingen har startat, kan du kontrollera om uppgraderingen finns tillgänglig för din enhet genom att gå till Inställningar/Windows Update.

Vilka är minimikraven på maskinvara för nya Windows?

Minimikraven på maskinvara finns tillgängliga på https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11-specifications.

Hur vet jag om min befintliga Windows 10-dator uppfyller maskinvarukraven för nya Windows?

Om du vill se om din befintliga dator uppfyller minimikraven kan du ladda ner programmet PC Health Check

Vad händer om min dator inte uppfyller minimispecifikationerna för maskinvara? Kan jag fortsätta använda Windows 10?

Ja! Windows 10 är även fortsatt en mycket bra Windows-version. Microsoft kommer att tillhandahålla support för Windows 10 fram till den 14 oktober 2025.

Hur vet jag när uppgraderingen finns tillgänglig för min Windows 10-dator?

Uppgraderingarna till nya Windows kommer att börja lanseras i slutet av 2021 och fortsätta en bit in på 2022. Under den här tiden kommer vi att utföra viss testning och validering i kulisserna för din specifika dator. Windows Update talar om när och om datorn kan uppdateras. Du kan se efter själv också genom att gå till Inställningar/Windows Update.

Vad kostar det att uppgradera från Windows 10 till nya Windows?

Det är gratis. Men bara Windows 10-datorer som kör den senaste versionen av Windows 10 och uppfyller minimispecifikationerna för maskinvara kan uppgraderas. Du kan se efter om du har de senaste uppdateringarna för Windows 10 genom att gå till Inställningar/Windows Update.

Vad är skillnaden mellan en uppgradering och en uppdatering?

En uppdatering kan bestå av fel- och säkerhetskorrigeringar och nya funktioner för en Windows-version. Uppdateringar brukar lanseras flera gånger per år. En uppgradering är när du byter version, till exempel går från Windows 10 till nya Windows. Eller byter utgåva från Windows Home till Windows Pro.

Hur länge varar erbjudandet om gratis uppgradering?

Erbjudandet om gratis uppgradering har inte något specifikt slutdatum för behöriga system. Microsoft förbehåller sig dock rätten att så småningom avsluta supporten för gratiserbjudandet. Detta slutdatum infaller tidigast ett år från att produkten är allmänt tillgänglig.

Kan jag fortsätta använda Windows 10?

Ja. Du behöver inte uppgradera till nya Windows. Microsoft kommer fortsätta att tillhandahålla support för Windows 10 fram till den 14 oktober 2025.

Tar nya Windows upp mer utrymme på datorn än Windows 10?

Nej. Nya Windows och Windows 10 kräver ungefär samma mängd diskutrymme. Under uppgraderingsprocessen krävs dock extra utrymme. Windows rensar det här extra diskutrymmet ungefär tio dagar efter att uppgraderingen har slutförts.

Är nya Windows en ersättare för Windows 10?

Nya Windows är den senaste versionen av Windows. Microsoft kommer dock fortsätta att tillhandahålla support för Windows 10 fram till oktober 2025.

Vad händer med mina filer om jag uppgraderar till nya Windows?

Som standard överförs alla dina filer och data. Microsoft rekommenderar dock att du säkerhetskopierar dina filer före installation. Du kan läsa mer om säkerhetskopiering av datormappar till OneDrive här.

Kan jag gå tillbaka till Windows 10 efter att jag har uppgraderat om jag inte gillar nya Windows?

Ja. När du har installerat uppgraderingen till nya Windows har du 10 dagar på dig att gå tillbaka till Windows 10 och samtidigt behålla filer och data som du har överfört. När dessa 10 dagar har gått måste du säkerhetskopiera dina data och göra en "ren installation" för att gå tillbaka till Windows 10.

Hur lång tid tar det att installera nya Windows?

Det tar sannolikt längre tid att ladda ner och installera nya Windows än en typisk funktionsuppdatering för Windows 10. Du kan använda datorn under nedladdningen och därefter kan du välja att schemalägga installationen till en viss tid när du inte planerar att använda datorn.

Kan jag uppgradera min Windows 10-dator till nya Windows om jag kör S-läge?

Om datorn uppfyller minimikraven för maskinvara kan Windows 10 Home Edition i S-läge uppgraderas till nya Windows Home Edition i S-läge. Om du kör Pro-utgåvan i S-läge på en Windows 10-dator, måste du växla från S-läget för att uppgradera till nya Windows Pro. Nya Windows Pro-utgåvan finns inte tillgänglig i S-läge.

Kan jag köra nya Windows på en riktigt gammal dator?

Du kan använda programmet PC Health Check för att avgöra om en enhet kan uppgraderas till nya Windows. Många datorer som är yngre än fyra år kommer att kunna uppgraderas till nya Windows. De måste dock köra den senaste versionen av Windows 10 och uppfylla minimispecifikationerna för maskinvara.