Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

SSD till PlayStation 5

Om du letar efter lagring till ditt PS5 har du hittat rätt. På den här sidan listar vi alla våra SSD:er och kylare som är kompatibla med PlayStation 5 och PlayStation 5 Digital.

Till produkterna

PS5 använder formfaktorn M.2 och gränssnittet PCIe 4.0 för SSD, och det är viktigt att du väljer en modell som uppfyller de nödvändiga kraven.

Specifikationskraven för kompatibla M.2-enheter är bland annat att de ska ha en kapacitet mellan 250GB och 4TB, vi rekommenderar minst 1TB för dig med större spelbibliotek, och att de ska ha minst 5 550 MB/s i sekventiell läshastighet.

Om du vill vara säker på att det kommer fungera bra rekommenderar vi att välja en modell som överskrider specifikationskraven med god marginal eller som testats specifikt för PlayStation 5, de är ofta märkta med ”PS5-ready” eller ”Redo för PS5” på produktsidorna.För bästa prestanda rekommenderas även att använda en värmespridare på din M.2, då en SSD kan tappa prestanda om den blir för varm. Alla värmespridare får dock inte plats i konsolen, så var noga med att välja en som är kompatibel med PS5. Nedan hittar du modeller både med förmonterade, kompatibla värmespridare och separata värmespridare som du själv monterar på en M.2 som levereras utan.Att installera en till M.2-enhet påverkar inte garantin på ditt PlayStation 5, förutsatt att du följer de officiella installationsanvisningarna och att du använder en kompatibel enhet. När din nya SSD är monterad kan du flytta spel du redan installerat på din primära lagring till den nya lagringsenheten, eller ladda ner och installera spel direkt på den. Glöm inte att mjukvaruuppdatera ditt PS5 först!


Installationsguide


För vidare information om hur du ska gå till väga under installationen och svar på vanliga frågor, exempelvis på hur du flyttar ett spel till din nya SSD, läs mer på Sonys hemsida via länken nedan.

Visar 33 produkter
kr
-
kr

Visar 33 produkter

Visa produkter: