Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
MacBooks

Sju snabba om MacBook

Vi besvarar några vanliga frågor

Hur mycket väger en MacBook Air?

En MacBook Air väger vanligtvis runt 1,29 kg, beroende på modell och specifikationer. Det är en av de lättaste bärbara datorerna i MacBook-serien och erbjuder portabilitet utan att kompromissa med prestanda. Det exakta viktmåttet kan variera något mellan olika generationer och konfigurationer på grund av eventuella förändringar i maskinvaran. För den senaste och mest exakta vikten rekommenderar vi att du alltid kontrollerar specifikationer och produktinformation som vi listar under varje produkt.

Hur byter man lösenord på MacBook Air?

Generellt sett är tillvägagångssättet för att ändra lösenordet väldigt snarlika när det kommer till alla MacBook-modeller, men det kan finnas små variationer beroende på den operativsystemversion som används. Instruktionerna nedan följer standardmetoden för att ändra lösenord på en MacBook och gäller därför för de flesta versioner av macOS.

För att ändra lösenordet på din MacBook Air går du till "Systeminställningar" och klickar på "Användare och grupper". Där väljer du det användarkonto som du vill ändra lösenordet för och klickar på "Ändra lösenord". Du kommer att bli ombedd att ange det nuvarande lösenordet och sedan ditt nya lösenord två gånger. Efter att du har gjort detta klickar du på "Ändra lösenord" för att spara.

Det är viktigt att komma ihåg och säkert förvara det nya lösenordet. Var noga med att följa alla säkerhetsanvisningar och hålla ditt lösenord konfidentiellt.

Hur gör man snabel a på MacBook Air?

För att skriva snabel-a (@) på en MacBook Air, håll ned tangenten "Alt" (på MacBook även kallad ”option”) på tangentbordet och tryck samtidigt på bokstaven "2". Detta kommer att generera snabel-a-tecknet och infoga det på den aktuella positionen i din text.

Det är värt att notera att exakt hur du ska göra kan variera något beroende på vilket tangentbordslayout du använder. Om du har ett annat tangentbordslayout kan det vara klokt att leta upp eller ställa in det specifika tangentbordskortet för att se vilken kombination som används för att skriva snabel-a på just ditt tangentbord.

Hur kopierar man på Mac?

Kopiera:

  1. Markera texten eller filen som du vill kopiera.

• För att markera text: Klicka och håll ner musknappen medan du drar över texten.

• För att markera en fil: Klicka på filen en gång.

  1. Använd något av dessa alternativ:

• Högerklicka och välj "Kopiera".

• Tryck på tangentbordet: Command (⌘) + C.

Klistra in:

  1. Placera markören där du vill klistra in det kopierade innehållet.

  2. Använd något av dessa alternativ:

• Högerklicka och välj "Klistra in".

• Tryck på tangentbordet: Command (⌘) + V.

Hur gör man understreck på MacBook Pro?

För att skriva ett understreck (_) på en MacBook Pro, håll ned tangenten "Shift" på tangentbordet och tryck samtidigt på bindestrecket (tangenten bredvid "." eller "<"). Detta kommer att generera understreckstecknet och infoga det på den aktuella positionen i din text.

Precis som tidigare nämnts kan det vara klokt att dubbelkolla tangentbordslayouten om du använder ett annat än det standard amerikanska. Om du är osäker på tangentbordslayouten kan du kolla i systeminställningarna under "Tangentbord" och välja rätt layout där eller söka efter specifik information baserat på ditt specifika tangentbordslayout.

Hur avinstallerar man ett program på MacBook Pro?

Att avinstallera ett program på en MacBook Pro är en ganska enkel process. Här är stegen du kan följa:

  1. Använd Launchpad:

• Öppna Launchpad från din docka (det är ikonen som liknar en rakett).

• Hitta programmet du vill avinstallera.

• Håll nere Option-tangenten (Alt) för att göra ikonerna skakiga.

• Klicka på "X" som visas i övre vänstra hörnet av programikonet.

• Bekräfta att du vill ta bort programmet genom att klicka på "Ta bort" eller "Radera".

  1. Använd Finder:

• Öppna Finder (klicka på ansiktsikonen i dockan eller använd Command + N).

• Gå till mappen "Program" i vänster sidofält.

• Hitta programmet du vill ta bort.

• Högerklicka på programikonen och välj "Flytta till Papperskorgen."

Efter att du har tagit bort programmet kan du även behöva tömma papperskorgen för att frigöra utrymme på din Mac.

Observera att dessa steg tar bort själva programmet, men vissa program kan lämna kvar små inställningsfiler eller mappar på din dator. Om du är bekymrad över dessa filer och vill rensa dem kan du använda en tredjepartsavinstallationsapp eller manuellt söka efter och ta bort eventuella resterade filer efter att du har avinstallerat programmet.

Hur öppnar man ett usb på en Mac?

Att öppna en USB-enhet på en Mac är en enkel process. Följ dessa steg:

  1. Anslut USB-enheten till en ledig USB-port på din Mac.

  2. Vänta några sekunder så att datorn kan känna igen enheten.

Därefter har du ett par olika sätt att öppna USB-enheten:

Alternativ 1: Automatisk uppkoppling

Om din Mac är konfigurerad för att automatiskt öppna enheter när de ansluts, bör USB-enheten dyka upp på skrivbordet eller i Finder-fönstret. Du kan dubbelklicka på enhetens ikon för att öppna den.

Alternativ 2: Finder

Öppna Finder (klicka på ikonen som liknar ett blått och vitt ansikte i dockan eller tryck på Command + N). I sidofältet till vänster bör du se USB-enheten under "Enheter." Klicka på enhetens namn för att öppna den.

Alternativ 3: Dockan Om du har placerat USB-enhetens genväg i dockan, kan du helt enkelt klicka på dess ikon där för att öppna den.

Publicerad 2024‑02‑28 av Matilda K.

Senaste artiklar