ASUS Republic of Gamers – Maximus

Maximus är en klassisk moderkortsserie för den riktiga entusiasten och erbjuder ASUS bästa prestanda, funktionalitet och design med Aura Sync. De här moderkorten har använts för att slå världsrekord i överklockning i över ett årtionde och är kända för att kunna klämma ut det allra sista ur Intels konsumentprocessorer. Maximus-serien är nu inne i sin elfte generation och modellerna på den här sidan är gjorda för chipset Z390. Nedan förklarar vi namnschemat som används för serien, så att du vet vilket moderkort du ska köpa till just ditt bygge.

Hero


Instegsmodellen till entusiastserien är Hero, vilken finns med eller utan inbyggd Wi-Fi. Det här moderkortet bryggar gapet mellan gamingserien Strix och överklockningsserien Maximus, där de primära skillnaderna är fler kontrollalternativ vid överklockning – däribland skärm för felmeddelande och diverse knappar för återställning. Det här är ett oerhört läckert och funktionsrikt moderkort som passar i många högpresterande byggen, men är inte tänkt för att slå rekord i överklockning.


Gene


Siktar du på seriös överklockning i kompakt format är den flerfaldiga världsrekordhållaren Maximus Gene ett både stekhett och iskallt alternativ. Trots formfaktorn mATX erbjuder det här moderkortet grym funktionalitet med bland annat m.2 genom DIMM, fläskig VRM och en rad extrafunktioner för överklockning med flytande kväve. Du kan bland annat mäta spänning med hög precision och stänga av alla säkerhetsfunktioner för att tillåta högre spänning vid boot, något som krävs för att starta systemet vid låga temperaturer. Det här är ett riktigt överklockningsmonster i kompakt format.


Apex


På toppen av överklockningskedjan sitter modellen Apex. Det här ATX-moderkortet har ett enda syfte – att erbjuda dig de absolut bästa förutsättningarna för att få ut allt som finns att få ur Coffee Lake Refresh. Det här moderkortet har den kraftfullaste VRM-lösningen och bästa minneshanteringen av alla moderkort i Maximus-serien och är den ultimata överklockningsbesten.


Code


Tycker du att elegans är minst lika viktigt som prestanda och funktionalitet erbjuds designerkortet Maximus Code. Precis som sina syskon är detta ett högpresterande kort med kraftfulla komponenter och verktyg för överklockning, men erbjuder ännu större täckplåtar och fler påkostade detaljer. Det här är moderkortet för dig som vill visa upp ditt bygge, och skryta lite också.


Formula


Om du gillar vad Maximus Code erbjuder, men vill bygga en egen loop, är Formula valet för dig. Formula erbjuder precis som Code en kombination av kraft, funktionalitet och elegans – men är specifikt anpassad för vattenkylning. Med vattenblocket CrossChill EK III är det här moderkortet förberett för extrem VRM-kylning och när du lagt till ditt favoritblock från EK har du här grunden för ett på riktigt imponerande vattenkylt bygge.


Extreme


Maximus Extreme är moderkortet som tar sitt namn på allvar. Här får du ett på riktigt extremt moderkort med extra allt. Det här E-ATX-moderkortet har stulit många av de fräckaste funktionerna från småsyskonen och erbjuder en unik kombination av grym överklockningsprestanda och oerhörd funktionalitet i ett enda kort. 5Gbit-nätverk, m.2 genom DIMM och OLED-skärm som kan visa klockfrekvens i realtid är bara några av funktionerna som gör detta till ett riktigt monster.

Produkter