GK850 och GK950LG 34GK950G – Nano-IPS och G-Sync


Genom Nano-IPS klarar den här skärmen på 34” att nå 98% i färgomfånget DCI-P3. Det innebär att färgerna kommer bli mer verklighetstrogna än tidigare modeller från tillverkaren.

34GK950G är en så kallad ”UltraWide”-skärm. Den extra skärmytan i formatet 21:9 ger plats för en upplösning på 3440x1440. I kombination med den välvda designen på 1800R ger det här upphov till en spelupplevelse som formligen slukar din uppmärksamhet.

Skärmen har också stöd för 120Hz tillsammans med G-Sync. Samarbetet mellan dessa två eliminerar tearing och hack i bilden så att du som spelare kan fokusera på det som är viktigt.

Något att ta i beaktning vad gäller G-Sync kontra Freesync är att en skärm med G-Sync inbyggt har genomgått hårda tester för att få sin certifiering. Nvidia kan därför garantera en problemfri upplevelse.


LG 34GK950F – UltraWide, 144Hz och HDR


Systermodellen 34GK950F levererar i mångt och mycket liknande specifikationer. Det finns dock två betydande skillnader skärmarna emellan. F-modellen använder sig av AMDs Freesync 2 istället för Nvidias dito. Det innebär att AMDs grafikkort kommer fungera bättre på den här fronten och säkerställa en stabil upplevelse. Prislappen blir också lägre i och med detta.

Den andra punkten är att den här skärmen har en uppdateringsfrekvens på 144Hz. Kombinerat med den låga responstiden på 1 ms leder det här till en smidig upplevelse som verkligen låter din dator sträcka på benen.

Med stöd för HDR 400 klarar modellen också av att lysa upp allt material på ett mer naturligt vis.


LG 32GK850G – Stor och kraftfull


Med denna 32”-skärm med VA-panel får du en upplösning på 2560x1440, även känd som QHD, i en design som mer eller mindre saknar skärmkanter. De tunna kanterna gör 32GK850G till ett passande alternativ för en flerskärmslösning.

Bilduppdateringen ligger på 144Hz, med möjligheten att överklocka till 165Hz vid behov. Spelen kommer därför flyta på smidigt. 32GK850G kommer också med Nvidias G-Sync, som matchar skärmens bilduppdateringsfrekvens med grafikkortet. På så vis försvinner risken för hack och tearing när fps höjs eller sänks.

Vad gäller ergonomin kan du justera skärmen i höjdled och vinkla den för att hitta en passande position.


LG 32GK850F – VA med HDR och 144Hz


De båda modellerna på 32” har snarlika specifikationer. Den stora skillnaden är vilken typ av adaptiv synkronisering de använder. För 32GK850F är det Freesync 2 som gäller.

Den här varianten har också stöd för HDR 400. HDR ger mer naturlig ljussättning och skarpare kontraster för en mer verklighetstrogen bild. Skärmens färgomfång når 95% på DCI-P3 skalan, inte långt ifrån monsterskärmarna på 34”.

Är du ute efter en prisvärd och stor skärm med HDR och bilduppdatering på 144Hz är 32GK850F från LG ett fullgott alternativ.


Sphere Lighting
– Belysning för rätt tillfälle


Alla fyra modeller kommer med LGs funktion för belysning - Sphere Lighting.
På skärmens baksida sitter en ring med ljus du själv kan ställa in efter eget tycke och smak. Välj mellan 6 olika alternativ med olika intensitet för att skapa en passande atmosfär oavsett tillfälle.

Det finns tre olika lägen:

  • Läge 1 - Vanlig belysning som är snäll mot ögonen
  • Läge 2 - Mjuk belysning med lugnande effekt
  • Läge 3 - Dynamisk belysning med en hel del personlighet

Produkter