Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Vi kikar på Samsung Galaxy S24

Nu har Samsung Galaxy S24-serien letat sig ut på marknaden, med nya avancerade Galaxy AI-funktioner som det stora dragplåstret. I den här videon går vi igenom de nya funktionerna och kikar på vad som är nytt med nykomlingarna Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra.

Vad är nytt?

Utseendemässigt liknar Galaxy S24-serien på många sätt förra generationen, men designen har förädlats och linjerna blivit rakare. Galaxy S24 Ultra är den som sticker ut mest av de tre nykomlingarna, med sitt tåliga titanium-chassi och Gorilla Glass Armor för extra hållbarhet.

Prestandamässigt har Galaxy S24 Ultra utrustats med nya Snapdragon 8 Gen 3, medan Galaxy S24 och S24+ bestyckats med Exynos 2400. De erbjuder båda stöd för avancerade AI-applikationer och betydande prestandaförbättringar i jämförelse med respektive föregångare. Tack vare ett samarbete med Google kan S24-serien nu även dra nytta av Googles Gemini-teknik för att leverera smidiga och användbara AI-verktyg för allt från kamerafunktioner till översättning och sökning.

Vad används Galaxy AI till?

Bland de nya AI-funktionerna finns smart uppskalning av bilder, för högre bildkvalitet, sömlös AI-zoom, för förbättrad bildförstoring, och Circle to Search-funktionen, som låter dig söka på objekt genom att rita runt dem i en bild. Översättningsfunktioner som Live Translate och Chat Assist möjliggör realtidsöversättning av samtal och text.

Andra smarta AI-verktyg inkluderar Magic Compos, för att ändra tonaliteten i text, sammanfattning av anteckningar i punktform och transkribering av inspelade möten eller föreläsningar i recorder-appen.

S24-serien erbjuder även uppdateringar som förbättrad ljusstyrka och längre batteritid, men det är framförallt AI-funktionerna och hur de förbättrar användarupplevelsen som gör Galaxy S24-serien till en av Samsungs absolut mest intressanta releaser på länge.

Nedan hittar du de nya mobilerna, och ovan hittar du Simons videogenomgång av Samsung Galaxy S24-serien.

Publicerad 2024‑02‑02 av Johan Backelin.