Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

En laptop, två OLED-skärmar

Nu är ASUS innovativa och på riktigt framtidsdoftande laptop ASUS ZenBook Duo 14 OLED äntligen här och självklart har vi tagit en titt på den. Se Simons video i spelaren här ovanför, eller läs vidare om du föredrar det.

En multitaskers dröm

Som namnet Duo OLED antyder är det här en laptop med dubbla skärmar, men i jämförelse med äldre Pro Duo-modeller är båda skärmarna nu fullstora. Mer specifikt rör det sig om två 14” stora OLED-skärmar med upplösningen 2 880 x 1 800 pixlar, hög ljusstyrka, stor färgrymd, touch och 120 Hz.

Vi kan välja på att ha skärmarna i liggande eller stående läge, laptopen har ett inbyggt och stabilt stativ som ger oss suverän flexibilitet i hur vi vill arbeta. Därtill ingår en styluspenna, för när man vill måla eller anteckna direkt på skärmarna.

En vanlig laptop, när man vill

Utöver att välja hur vi vill använda skärmarna kan vi även välja när vi vill använda skärmarna. Tangentbordet på ZenBook 14 Duo OLED är nämligen trådlöst och kan fästas magnetiskt över den undre skärmen, där den också laddas.

På så sätt kan laptopen användas som en helt vanlig bärbar dator när man exempelvis sitter på ett trångt flygplan, men när man kommit fram kan man sprida ut sig och sätta upp sin mobila arbetsstation precis som man vill.

Modern hårdvara

Smidig formfaktor hjälper dock föga om man inte har tillräckligt med kraft för att kunna arbeta och multitaska effektivt på resande fot, vilket tack och lov inte är fallet med nya ZenBook Duo 14 OLED.

I modellen vi tagit in används Intels senaste laptopprocessorer Core Ultra 7, som ger oss hela 16 processorkärnor i ett energieffektivt paket. Därtill får vi 32 GB LPDDR5x ihop med 1 TB snabb NVMe-lagring med PCIe 4.0 – för en riktigt rapp dator som står redo för en kavalkad av webbläsarflikar och Excel-ark som glömts stängas.

Både bra mobilt som dockat

I ZenBook Duo 14 OLED sitter ett batteri på 75 Wh, vilket ska kunna ge upp till 10,5 timmar videouppspelning med båda skärmarna igång och 13,5 timmar med en skärm igång. När batteriet tryter kan man med snabbladdning få upp till 60% på 49 minuter.

Därutöver bjuder nykomlingen på moderna trådlösa anslutningar, AI-hjälpta mikrofoner och webbkameror, en fullstor HDMI 2.1, en USB-A och två USB-C med Thunderbolt 4 – vilket är guld värt för när du vill koppla in en kraftfull hubb eller dockningsstation.

Med andra ord är det här en oerhört mångsidig laptop som bör intressera de som exempelvis ofta är iväg på affärsresor eller som vill vara den mest produktiva studenten på hela universitets bibliotek. Eller så vill man ha den bara för att den är cool, det är också ett giltigt skäl i det här fallet.

Läs mer om och beställ din ZenBook Duo 14 OLED via knappen här nedanför.

Senaste nyheter