Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Galaxy Book4 är här

Nu är Samsungs fjärde generation Galaxy Books snart här och de bjuder återigen på elegant design, högkvalitativa byggen, stora batterier och modern hårdvara i slimmade format. Se gärna vår video för en snabbgenomgång.

Inte alla Galaxy Books är likvärdiga

Samsung segmenterar sin Galaxy Book-serie i fyra olika kategorier. Instegsmodellen Galaxy Book4 är utrustad med bland annat den lite enklare processorn Intel Core 7 150U och en IPS-skärm, och saknar premiumfunktioner som Thunderbolt 4. Det här är en solid laptop för exempelvis hemmakontoret och kommer vara mer än nog för de allra flesta, men det är de övriga tre modellerna som får det att kittla till lite extra i en tekniknörds hjärta.

Tre nivåer av premium

De mer påkostade modellerna bjuder på nya Intel Core Ultra 7 155H, kraftfulla och energieffektiva processorer med 16 kärnor och Intel Arc-grafik. Därtill är de utrustade med högupplösta OLED-skärmar med bildförhållandet 16:10, touch, hög ljusstyrka, enorm färgrymd och 120 Hz. Här bjuds vi även på HDMI 2.1, dubbla Thunderbolt 4-anslutningar och för storleken rejäla batterier på 76 Wh.

Även om mycket är gemensamt mellan premiumalternativen finns det distinkta skillnader, som gör att de passar olika syften.

  • Galaxy Book4 Pro – klassisk, slimmad laptop för exempelvis studier eller affärsresor
  • Galaxy Book4 Pro 360 – fullt vikbar laptop med medföljande penna, för surfplatteläge och digitalt skapande
  • Galaxy Book4 Ultra – slimmad workstation med dedikerat grafikkort, upp till RTX 4070, för exempelvis redigering

Lanseringserbjudande

Oavsett vilken av de tre premiummodellerna du väljer vill vi tipsa om att Samsung firar in releasen med ett smått fantastiskt lanseringserbjudande. Om du beställer någon av Pro, Pro 360 eller Ultra senast 17 mars kan du få antingen mobilen Galaxy S24 eller surfplattan Galaxy Tab S9 FE på köpet – värde upp till 11 490 kr.

Du kan läsa mer om erbjudandet och spana in de nya modellerna via länken nedan. *Uppdaterad 29/2 16:27 – video tillagd.

Senaste nyheter