Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Inet storsatsar på e-sportlägren

Inet storsatsar på e-sportlägren

Inet tar sitt sponsorskap för Sveriges största ungdomsförbund Sverok och deras satsning Respect All, Compete på största allvar
Nu specialbyggs hela 45 topputrustade gamingdatorer till ett fyradagarsläger i Västerås som samlar ungdomar från hela landet.

-Vi vill satsa stort på projekt som gör e-sport tillgängligt för alla som är intresserade. Det här är ett av våra sätt att bidra till en riktigt kul och schysst gamingkultur i Sverige, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Samarbetet mellan Inet och Sverok påbörjades redan tidigare i år. Projektet Respect All, Compete startades av ungdomsföreningen för att skapa en bättre gamingvärld. Inet har länge varit aktiva som arrangör av spelevent i sina butiker i landet och har valt att tillsammans med bland andra Arvsfonden vara sponsorer och engagerade partners till Sverok.

– Vi vill visa för alla hur viktigt det är att e-sport både är en schysst sport och att den ska vara tillgänglig för alla. Det ska vara kul att spela och alla ska känna sig välkomna, säger Johan Wahlberg.

– De här datorerna är säkrade för de kommande årens läger, här ska man kunna spela de senaste spelen även om det kanske blir mest CS:GO, StarCraft II och DOTA2 men också nya spel som Star Wars Battlefront. Vi kommer dessutom att använda datorerna till andra större events emellan Respect All, Competes läger. Utöver det ekonomiska åtagandet Inet har som huvudsponsor levereras nu 45 helt nya Taurus e-sportdatorer till lägren. För att bygga dem med så hög prestanda har Inet tagit hjälp av hårdvarutillverkarna Intel, Nvidia, Corsair och MSI.

Samarbetet med Sverok pågår till 2018 och tills dess ska ytterligare sex e-sportläger för ungdomar runt om i Sverige arrangeras.

– Hela 45 nybyggda och kraftfulla Taurusdatorer fulltankade med e-sportglädje är så vackert att se och det kliar i spelfingrarna. Vi är otroligt tacksamma och glada för Inets engagemang och stöd till vårt projekt, säger Mattias Von Gegerfelt, projektledare för Respect All, Compete.

Lägret i Västerås genomförs 29 oktober till 1 november.

Publicerad 2015‑10‑29, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter