Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
2 st bilder och 1 st video.

Linksys Velop

Spännande mesh-lösningen lanserad

Linksys senaste nätverkslösning Velop är en stor nyhet när det kommer till hemnätverk då det är ett så kallat mesh-nätverk- Ett modulärt nätverk där varje Velop-enhet fungerar som en enskild enhet, samtidigt som den sömlöst kommunicerar med fler om man vill expandera nätverket.

Till skillnad mot traditionella nätverk, där man behöver förlängare för att utöka täckningen och där all kommunikation hanteras genom routern, används samtliga enheter i ett mesh-nätverk till kommunikationen. Informationen som skall skickas dirigeras alltid via den kortaste vägen tillgänglig, där en enskild enhet då aldrig behöver stå för det stora lasset. I praktiken innebär detta ett snabbare och smartare nätverk, som förblir snabbt även när man täcker stora ytor med ett och samma nätverk.

Mesh-nätverken använder ett och samma SSID, namn på nätverket, vilket gör att man kan täcka stora ytor på ett smidigt sätt - Du behöver inte längre olika anslutningar beroende på vilken förlängare du är närmast.

Velop har även stöd för tre olika band, där man i varje band kan ha enskilda nätverk - Du kan på ett enkelt sätt separera gästnätverk och privata nätverk, och då också bestämma vilka nätverk som skall allokeras med mest kraft. Hela systemet går att styra vid en användarvänlig smartphone-applikation.

Velop har även stöd för moderna tekniker som MU-MIMO och Beamforming - Vilket gör att enheterna kan kommunicera med flera enheter samtidigt över stora ytor.

Vi erbjuder tre olika paket, med ett, två respektive tre enheter i varje - Där varje enhet kan täcka upp till 185 kvm, vilket gör det enkelt att täcka stora hus med ett och samma nätverk. Du hittar produkterna här.

Publicerad 2017‑03‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter