Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Unboxing Zowie XL2735

Unboxing Zowie XL2735

Vi kikar på en värsting till e-sportskärm

I den här veckans Inet unboxing packar vi upp och går igenom en riktigt fullfjädrad e-sportskärm från BenQ Zowie. Modellen heter XL2735, och är värsting-modellen i Zowies XL-serie - en serie som e-sportsproffs världen över använder. Vi sammanfattar skärmen i textform nedan, men se gärna videon för en full genomgång av alla skärmens detaljer.

Detta är en skärm med fokus på ren och skär prestanda i snabba spel - där vi inte bara återfinner bra specifikationer, utan också några speciella funktioner som ska hjälpa oss ytterligare i vår jakt efter det där lilla extra.

I lådan

Om vi börjar med att prata om vad man får med i lådan hittar vi där skärmen, stativet och allt kablage och dylikt vi kan förvänta oss - men också ett par överraskningar. Vi får till skärmen med två flärpar, vilka fästs på sidan av skärmen, och en separat dosa vi använder som snabbkontroll för skärminställningar.

Dessa flärpar, eller vingar, fästs på sidan av skärmen med enkelhet och finns där för att först och främst motverka onödigt ljusinsläpp från sidan. Sitter du till exempel i ett rum med fönster bredvid datorn kommer då dessa flärpar hjälpa skärma av ljuset. En ytterligare fördel, som främst appliceras på LAN-fester, är att flärparna skymmer en del av skärmen - vilket gör det svårare att tjuvkika.

Dosan som medföljer, som heter S-switch, är en simpelt utformad kontroll med ett scroll-hjul och fem knappar, varav tre av dessa är märkta med siffror. Med denna kan du enkelt navigera menyn, och de tre knapparna med siffror motsvarar de tre olika gamingprofilerna du kan ställa in i menyn. Med ett knapptryck kan du alltså helt ändra inställningar, vilket gör att du kan ha tre färdiga profiler att lätt byta mellan beroende på vad för slags spel du spelar.

Stativet

Det medföljande stativet är väl tilltaget och solitt byggt, och erbjuder en uppsjö av inställningar och smarta detaljer. Inställningarna vi kan göra är följande:

Pivot 90°

Swivel 45° höger/45° vänster

Tilt -5° till +20°

Höjdledsjustering 140mm

Vi har också stöd för VESA 100x100

Panelen

Då detta är en renodlad e-sportskärm används en ilsnabb TN-panel, vilket ger sämre färger och betraktningsvinklars än hos en IPS-skärm - men en oerhört låg fördröjning och imponerande lågt input-lag. Med det sagt är detta en riktigt bra typ av TN-panel, och den har en kraftig anti-reflexbehandling som hjälper till att tona ned störande ljus. Specifikationer för skärmen:

27” TN-panel, 8-Bit

2560x1440 pixlar, 16:9

144Hz

1ms GtG

Skärmen har också två tekniker som ytterligare förbättrar spelupplevelsen: DyAc (Dynamic Accuracy) och Black eQualizer.

DyAc är en teknik som motverkar eftersläpningar och suddigheter på objekt som är i rörelse. Detta gör att när du rör dig snabbt i spel, och när fiender rör sig snabbt i spel, så förblir de intakta och då lättare att sikta på - istället för att du skjuter där fienden va för en millisekund sedan.

Black eQualizer är en teknik du kan aktivera för att jämna ut kontrastförhållanden i spel. Denna kontrastanpassning gör det lättare att se i mörka områden, utan att det påverkar kontrasten i ljusa områden. I praktiken innebär det att du lättare hittar fiender som sitter och gömmer sig i mörkret, att de inte smälter in i omgivningen på samma sätt.

Anslutningar

DVI-DL

HDMI 2.0 - två stycken

DisplayPort 1.2

USB

Mini USB- till S-switchen

Hörlur och mikrofonutgång

Vill du läsa mer om och köpa skärmen så hittar du den här!
Publicerad 2017‑04‑28, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter