Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Release Fractal Design Celsius

Release Fractal Design Celsius

Svenskdesignade AIO-kylare för den kräsne

Så var det då äntligen dags att välkomna Fractal Designs senaste färdigmonterade vattenkylare för processorer. Den nya serien Celsius lanseras med två modeller: S24, med en radiator på 240 mm, och S36, med en radiator på 360 mm. Utöver radiatorerna handlar det om identiska kylare, och vi går både i videon till vänster och i texten nedan igenom alla de nyheter de nya kylarna har att erbjuda.

Celsius ersätter Fractal Designs Kelvin-serie, och både lånar av och förbättrar på den tidigare designen. Likt Kelvin handlar det om en kylarlösning där pumpen sitter vid processorn, och där slangarna löper upp till radiatorer med fläkthubbar. De använder båda ¼”-gängor som gör det möjligt att öppna upp systemet för att ansluta vatten-block för grafikkort från tredje part.

Gängorna på Celsius är likt på Kelvin av metall, men nu med en ny och förbättrad design. Slangarna som löper upp till radiatorn är nu sleevade, och innehåller också kabeln till den integrerade PVM-hubben vi finner på radiatorn.

För att kyla radiatorn får vi med två fläktar, två Dynamic X2, som är nya modeller med förbättrad ljudnivå med PVM-styrning mellan 500-2000RPM. Dessa kopplas till PVM-hubben på radiatorn, och vi kan välja om vi vill att kylarsystemet självt skall sköta PVM-styrningen eller om vi vill att moderkortets PVM-kontroller skall sköta det istället. I båda fallen har vi alla möjligheter för ett riktigt tyst system.

Tittar vi istället på pumpen ser vi att vi fått en helt ny, och rund, design. Likt föregångaren används här koppar, ett riktigt bra material för värmeöverföring - och vi får också förapplicerad kylpasta på Celsius. Utöver slangarna löper också den enda kabeln från pumpen, vilken vi kan koppla in i moderkortets AIO-anslutning eller 4-pin PVM-anslutning.

Till Celsius medföljer också alla brackets vi behöver för moderna socklar, AMD Ryzens nya AM4-sockel inkluderat. Celsius har också utrustats med ljuddämpande och vibrationshämmande material som hjälper till att hålla systemet tyst under drift. Vi får också 5 års garanti på systemet.

Vill du läsa mer om de specifika modellerna hittar du:

Fractal Design Celsius S24 här!

Och

Fractal Design Celsius S36 här!

Publicerad 2017‑05‑10, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter