Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Snabbtitt – HP OLED vs IPS

Snabbtitt – HP OLED vs IPS

Spectre X360 OLED – upplev fördelen med en OLED-skärm

OLED har ni säkert hört talas om, det är en ny och spännande skärmtyp som framförallt blivit vanligare för TV-apparater. Nu är det, i och med den nyligen lanserade HP Spectre X360 OLED, dags att introducera OLED för konsumentlaptops i Sverige! I videon går vi igenom och demonstrerar den allra viktigaste skillnaden mellan en OLED-panel och en LED-panel - så se filmen och häpnas.

Modellen och är samma modell som vi unboxat tidigare, men med en stor och betydande skillnad - skärmen. Den största och mest markanta skillnaden mellan en OLED- och LED-panel är bakgrundsbelysningen, där en LED-panel alltid behöver ha bakgrundsbelysningen igång medan en OLED-panel kan stänga av individuella pixlar när den ska visa färgen svart. Detta innebär en otrolig svärta som gör att allt som inte är svart sticker ut mer, och ger en helt annan tyngd i bilden.

När ni sett videon och upplevt skillnaden mellan en skärm med OLED och en med LED, i form av en IPS-panel, kan ni sedan köpa er nya och laptop på den här länken!

Publicerad 2017‑05‑10, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter