Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
38 st bilder och 1 st video.

Computex 2017 - ASUS

Massvis med spännande nyheter från teknikjätten

ASUS gör mycket och väl och både deras konsument-serier och ROG-serie för gaming fortsätter expanderas på i rasande takt. Under vårt besök fick vi klämma och känna på många nyheter - där riktigt spännande laptops, gaminglaptops, moderkort och gamingskärmar stod ut i mängden.Laptops

ROG Zephyrus GX501

Världens just nu tunnaste laptop med ett GTX 1080. Detta är ASUS kommande flaggskeppsmodell för bärbar gaming, och är en laptop byggd efter NVIDIA:s Max-Q-design.

Datorn är 17.9mm tjock och väger blott 2.2kg, men är alltså utrustat med det oerhört kraftfulla grafikkortet GTX 1080 - imponerande bara det. Än mer imponerande är att den också huserar en 4-kärnig Intel Kaby Lake 7700HQ, upp till 24 GB DDR4 2400 MHz och en NVMe-SSD på upp till 1TB i sitt oerhört slimmade chassi.

På pappret låter det som en väldigt svårkyld maskin, men de har löst kylningen på ett väldigt imponerande och nytänkande sätt: baksidan av laptopen öppnar upp sig när man fäller bak skärmen. Ja, utblåset vidgar sig automatiskt när skärmen är uppfälld och den får en långt bättre luftgenomströmning som tillåter för effektiv kylning av de kraftfulla komponenterna.

Det roliga stannar dock inte där, vi hittar nämligen också en 15.6” IPS-panel med en uppdateringsfrekvens på 120Hz utrustad med G-SYNC. Med andra ord har vi både komponenter och skärm för att få riktigt silkeslent gameplay på en riktigt tunn och smidig dator. En annan härlig detalj är att tangentbordet är förskjutet mot nederdelen av laptopen, mot användaren - och är riktigt trevlig att skriva på. Touchpaden går dessutom att skifta till att bli en numpad, riktigt bra detalj. Zephyrus GX501 väntas lanseras snart.

ROG Strix GL702ZC

En annan smått tokigt välutrustad gaminglaptop ASUS visade upp var den 17” stora GL702ZC. Det är en laptop med en 8-kärnig Ryzen-processor och ett RX580. Detta monster är självklart större än Zephyrus, men har också världens kraftfullaste processor för en gaminglaptop då det i själva verket är en desktopprocessor - och kan användas som en riktig bärbar arbetsstation.

Utöver oerhörd processorkraft och grafikprestanda kan den också utrustas med upp till 32 GB DDR4 2400MHz, en m.2-SSD och en 2.5”-SDD. AMD-temat troget är laptopen också utrustad med en FreeSync-skärm, antingen 4K och 60Hz eller Full HD och 120/75Hz. Riktigt trevligt att se AMD tillbaka med besked i gamingsegmentet.

Bland övriga nyheter i gaminglaptop-segementet hittar vi flera olika modeller. GL702VI, som är ett mer prisvärt alternativ för dig som vill ha GTX 1080 och 120 Hz. MOBA-anpassade GL503 och GL703 Hero Edition och First Person Shooter-anpassade GL503 och GL703 Scar Edition - spännande temadatorer för dig som vet vad du älskar att spela.

ZenBook Flip - UX370 i Sverige

ZenBook Flip är seriens nya 2-in-1, med fokus på oerhörd vardagsprestanda i ett smidigt format och ändlösa valmöjligheter med ett 360°-gångjärn. Den väger 1.1 kg och är 10.9 mm tunn, vilket kvalificerar den som världens tunnaste 360°-dator. Den är utrustad med en 13.3” touchskärm med 4K-upplösning med riktigt tunna kanter, Kaby Lake i7, upp till 1 TB PCIe-SSD och upp till 16 GB LPDDR3 2133MHz.

Flip är fullt anpassad för de senaste funktionerna i Windows 10, där vi bland annat har stöd för touch-baserade funktionen Ink, smarta funktion Cortana och nya Modern Standby. Modern Standby skall göra uppvakningen av datorn upp till tre gånger snabbare.

Vi hittar också en fingeravtrycksläsare på sidan av skärmen, så att du kan logga in genom Windows Hello också när datorn används som surfplatta.

Uppdaterad ZenBook 3 Deluxe

Den lyxiga ZenBook 3 Deluxe får uppdateringar i form av dubbla Thunderbolt 3.0, vilket ger stöd för två 4K-skärmar samtidigt. Den får dessutom stöd för externa grafikkort via Thunderbolt med

Publicerad 2017‑06‑02, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter