Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
38 st bilder och 1 st video.

Computex 2017 - MSI

Mycket nytt och spännande från MSI

MSI hade gott om laptops, moderkort och grafikkort att visa upp - men också det spännande nya konceptet VR+.

VR+

MSI visade upp två spännande VR-upplevelser. Det första var VR+ där man fick pröva en full VR-utrustning. Med VR-ryggsäcken MSI VR ONE, ett HTC Vive, ett SteelSeries-headset och ett VR-anpassat gevär kunde man gå runt på mässgolvet och skjuta i och bli vettskrämd av spelet Dead Prison 2. Det galet häftiga var att geväret som användes syntes som en exakt replika fast i 3D inne i spet, och rekyl när man sköt. Ett oerhört inlevelsefullt sätt att spela, och det krävs ett visst mod att pröva sig på det.

MSI har också utvecklat ett nytt koncept för VR-racing. Med hjälp av ett simulatorsäte och ett HTC Vive-headset får man direkt feedback medan man åker. De visade ett teknikdemo i form av en berg och dalbana - och det skreks friskt på mässgolvet när stolen simulerade branter och snäva svängar. Ett grymt imponerande och ambitiöst koncept får vi säga.

GS-serien

Först ut är nya tillskott, eller snarare uppgradering, till den oerhört populära GS-serien, en serie med fokus på att ge så mycket prestanda som möjligt i ett tunt och lätt format. Modellerna GS63, 15.6”, och GS73VR, 17”, presenterades - där vi blev särskilt imponerade av GS63. Den är endast 17.7mm tjock och väger blott 1.9kg, men huserar trots det en 4-kärnig Intel-processor, ett GeForce GTX 1070 och en ny gamingskärm med 120Hz uppdateringsfrekvens och 3ms responstid. Att få allt det i ett så kompakt format är verkligen imponerande.

Och för dig som vill ha en större skärm att arbeta med är GS73VR också den utrustad med en 120Hz-skärm, samtidigt som den också har det kraftfulla grafikkortet GTX 1070. Gemensamt för de båda laptopsen är att de använder MSI:s tangentbord från välkända SteelSeries, är utrustade med HiFi-ljudkort från ESS SABRE och att de kyls av MSI:s effektiva Cooler Boost Trinity-teknologi.

Vi hoppas kunna erbjuda dessa inom en snar framtid.

GT-serien

Även MSI:s toppsegment GT uppdateras med modellen GT75VR, ett riktigt flaggskepp till gaminglaptop som är utrustat med antingen ett GTX 1080, GTX 1070 i SLI eller ett ensamt GTX 1070. Processorn är en Intel Core i7 7820HK som skall gå att överklocka till över 4GHz. Att datorn är byggd för att skrytas med är ingen hemlighet och det kommer bestyckat med ett RGB-belyst mekaniskt tangentbord från SteelSeries och har en 120Hz-skärm med HDR. Sammantaget är det ett riktigt monster till gaminglaptop som kan få många stationära datorer att ta till skämskudden.

GE-serien

Sist men inte minst får också den entusiast-orienterade serien GE fler modeller: GE63, 15”, och GE73VR Raider, 17”. Likt de ovanstående modellerna är detta riktigt kraftfulla modeller - de är nämligen utrustade med 120 Hz-skärmar, RGB-belysta tangentbord och GTX 1070.

X299 GAMING M7 ACK

MSI:s flaggskepp för kommande Intel-plattformen X299 heter Gaming M7 och är ett moderkort inriktat mot extrema överklockare. Belastningskalibrering, display och 10+1+1 VRM-faser från DigitALL bäddar för riktigt rolig överklockning på MSI:s Turbo Socket-teknologi. Enkelt förklarat har du oerhörd stabilitet och alla redskap du behöver för att få ut det mesta av din processor.

En annan spännande nyhet med Gaming M7 är dess nya kylare för både chipset och PCIe-m.2. Tack vare en specialanpassad kylfläns, som ser ut som ett liggande U, skall de kunna hålla både aktiva m.2-SSD:er och chipsetet kalla under hård belastning. För att göra hög latens ett minne blott är kortet dessutom utrustat med två stycken Killer E2500 ethernet-portat och Killers WiFi-adapter 1535.

X299 GAMING PRO CARBON AC

För den som hellre moddar än överklockar presenterar MSI X299 Gaming Pro Carbon Ac, som utmärker sig med sina speciella heatsink-skydd. Dess heatsink-skydd är nämligen utbytbara mot 3D

Publicerad 2017‑06‑02, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter