Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
IFA 2017 - Epson

IFA 2017 - Epson

Ny EcoTank och galen projektor visades upp

Epson gör en stor mängd olika produkter, och ligger alltid i framkant vad gäller innovation. För gemene man är de främst kända för sina skrivare och sina projektorer, och det är just de två produktsegmenten vi spanade in under vårt besök på IFA i Berlin.

EcoTank

I skrivarsegmentet var den stora nyheten en uppdatering av den innovativa modellserien EcoTank, där vi inte bara fick se förbättringar i utskrift och tekniska specifikationer, utan också en helt omarbetad reservoar.

Den första generationen Eco Tanks använde sig av öppna reservoarer och sprutflaskor för påfyllning. Problemet med dessa var att det var svårt att se hur mycket man hade kvar och det fanns risk för att spilla när man fyller på.

Nu är reservoarerna bättre designade, med spillsäkra munstycken som är unika för varje färg. Det är alltså fysiskt omöjligt att sätta i fel flaska i fel reservoar. Och nu behöver du inte längre trycka ned färgen, den fyller automatiskt upp genom att vila i position.

För dig som inte känner till modellserien EcoTank så är det riktigt kompetenta skrivare med en annorlunda teknik när det kommer till färg - istället för att byta patroner i skrivaren fyller man på just den färgen som tagit slut. Detta är inte bara smidigare utan också både mer miljövänligt och mer ekonomiskt än att byta ut patroner, särskilt om du skriver ut mycket.

Och det är just för dig som skriver ut mycket som dessa skrivare bör vara riktigt lockande - det är nu busenkelt och oerhört billigt att skriva ut mycket. En utskrift med EcoTank kostar ungefär 3 cent, vilket är att jämföra med 15-20 cent för en vanlig skrivare. Nackdelen är att EcoTank har en högre initial kostnad, och är alltså för dig som skriver ut mycket - du kommer då spara mycket i det långa loppet.

EH-LS100

I projektorsegmentet stod nya EH-LS100 för rikligt med nyhetsvärdet. Detta är en så kallad Short Throw-projektor, en projektor som placeras nära väggen istället för på motsatt sida väggen, med riktigt imponerande specifikationer.

Från ett avstånd på blott 5.6cm kan den projicera en bild på hela 70”, och den kan projicera upp till hela 130” när den placeras 3.3m ifrån. Den har en FullHD-upplösning, 4000 lumens och ett kontrastförhållande på hela 2.500.000:1, vilket bäddar för riktigt bra svärta.

Projektorn använder laser istället för konventionella projektorlampor som DLP och 3LCD, vilket innebär att den är strömsnålare, har långt längre brinntid och att den har direktuppstart utan uppvärmningstid.

Bland anslutningarna hittar vi ethernet, WiFi och tre HDMI. En av dessa HDMI har HML-stöd, vilket ger stöd för smarta hem-funktioner.

Detta är ett riktigt häftigt tillskott och är ett idealt val för dig som vill åt den mäktiga biokänslan även om du platsbrist.

Projektorn kommer lanseras senare i år, november som tidigast, och har ett rekommenderat pris på ungefär 30 000kr.

Vill du läsa mer om nyheterna från IFA hittar du alla nyheter och videos under taggen IFA2017 här till höger ->

Publicerad 2017‑09‑05, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter