Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
IFA 2017 - Lenovo

IFA 2017 - Lenovo

Star Wars-samarbete och nya laptops i fokus

Det stod klart och tydligt att Lenovo inlett ett samarbete med Disney, där det i mitten av den enorma montern stod ett enorm Star Wars: Jedi Challenges Demo. Men självklart kom datortillverkaren också med nyheter i laptop-segmentet, där två 2-in-1 datorer var uppdaterade. En generell nyhet för alla deras kommande laptops med touch-skärmar i 2-in-1 segmentet var att de nu alla har stöd för Active Pen 2, aktiva pennor framtagna med Wacom.

Yoga 920

Flaggskeppet i Yoga-serien var imponerande sedan tidigare, men nu får vi än mer kraft i ett än slankare format än tidigare.

Det kan vara svårt att märka om en redan ultratunn dator blivit tunnare, och så även i det här fallet. Det som däremot stod ut var hur strömlinjeformad designen blivit, där undersidan blivit märkbart blank. Anledningen till den blanka undersidan är att de lyckats flytta och gömma alla fläkintag och -utblås inuti gångjärnet, vilket är en subtilt men väldigt imponerande bedrift.

I övrigt hade vi naturliga och betydande uppgraderingar hårdvarumässigt, där 920 nu erbjuds med 4K-skärm utöver 1080p, fyrkärniga 8: generationens Intel Core-processorer, 16GB RAM-minne och upp till 1TB PCI-e SSD. Den är nu också utrustad med Dolby Atmos, vilket är Dolbys teknik för bästa surroundljud. Vi fick pröva ett ljudklipp och det lät verkligen bra, men det är samtidigt ett demo som ska demonstrera ljudet när det är som bäst.

Yoga 920 kommer i september, men kommer också komma i en Star Wars-version i november, där ovansidan pryds med Star Wars-logotyper och där Active Pen 2 ingår.

Miix 520

Vi kikade också in den tudelade laptopen Miix 520, där den trots att den är utformad som en surfplatta med löstagbart tangentbord nu innehåller samma grundkomponenter som Yoga 920 - alltså fyrkärnig 8:e generationens Intel Core, upp till 16 GB RAM-minne och upp till 1TB PCI-e SSD.

Star Wars: Jedi Challenges

Detta är som tidigare nämnt ett samarbete mellan Lenovo och Disney, där vi i AR, Augmenteted Reality, får slåss i Star Wars-universumet. I demot vi fick pröva var det en Lightsaber-duell mot Kylo Ren, men det kommer fler spellägen och banor vid release i november.

AR-headsetet som användes är Lenovo Mirage AR, och är ett AR-headset som använder smartphones för kraft och mjukvara. I Star Wars: Jedi Challenges ingår det utöver Mirage AR också en Lightsaber Controller och en Tracking Beacon för spårning. Idén är spännande och vi ser fram emot att få pröva den färdiga produkten.

Vill du läsa fler nyheter och se fler videos från vårt besök på mässan så hittar du allt samlat under taggen IFA2017 här till höger ->

Publicerad 2017‑09‑08, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter