Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
IFA 2017 - LG

IFA 2017 - LG

LG lanserar gamingskärmar

LG har inte varit kända för sina gamingskärmar, men nu vill de ha ändring på det. Vi fick se en rad olika modeller som hade snygg design och bra specifikationer - och i filmen ser ni de mest intressanta modellerna.

32GK850G

Detta är en modell för dig som vill ha en större gamingskärm, men som har den vanliga 16:9-ration istället för de ultrabreda varianterna man vanligtvis hittar i storlekar över 30”.

32GK850G har en 31.5” stor panel, som vi inte fick specificerat paneltyp på men som vi gissar är en VA eller IPS-panel med tanke på dess goda betraktningsvinklar. Panelen har en uppdateringsfrekvens på 144Hz och G-Sync tillsammans med QHD-upplösning, vilket vi anser vara en väldigt bra kombination för dagens grafikkort - det flyter bra samtidigt som detaljnivån är bra.

Även designen är gaming-inspirerad, helt i svart förutom röda detaljer på baksidan och på foten. På tal om baksidan så hittar vi där RGB-ljus i form av LG Sphere Lightning, en riktigt snygg lysande RGB-cirkel som ser på riktigt bra ut i vårt tycke. Skön detalj för dig som vill använda fler skärmar: skärmkanterna är tunna och fina och det ska inte vara några bekymmer att använda surround-setup.

Vi har varken pris eller information om tillgänglighet för skärmen än, men vi kommer definitivt försöka få in den i vårt sortiment så snart den släpps.

27GK750F

Detta är kort och gott en riktig FPS-skärm. Den har en förhållandevis låg upplösning på 1080p, vilket är önskvärt i FPS-titlar då högre antal bilder per sekund är långt viktigare än hög detaljrikedom. Och ett högt antal bilder per sekund är nyckeln i den här skärmen - den har nämligen 240 Hz uppdateringsfrekvens, 1ms responstid och Motion Blur Reduction.

Även här inväntar vi pris och lanseringsdatum.

34UC89G

Ytterligare en intressant gamingskärm är 34UC89G, en skärm som utmärker sig för sin förhållandevis låga upplösning och sitt pris.

Den har upplösningen 2560x1080, vilket är relativt lågt för storleken. De har valt detta för att göra den så lättdriven som möjligt, då den går upp till hela 165 Hz uppdateringsfrekvens. Detta gör att den passar för snabba spel, så som FPS-titlar och racingspel. Övriga specifikationer är desto mer imponerande: en bra IPS-panel och NVIDIA G-Sync.

Priset kommer ligga på runt 8000kr. Detta må låta högt, men motsvarande skärmar som har högre upplösning brukar ligga över 10 000kr, vilket ger den här skärmen en tydlig plats på marknaden. En skärm för dig som vill ha hög bildkvalitet i ett stort och ultrabrett format, men som premierar hög FPS över detaljrikedom.

Likt övriga modeller inväntar vi besked om tillgänglighet.

Kontor/konsol/gaming

LG visade också upp två skärmar ur konsumentserien, som trots det också fungerar för olika typer av gaming. Vi har ännu inte fått pris, tillgänglighet eller svenska modellnamnen, men vi har fått en del av specifikationerna.

34” WQHD

Detta är en ultrabred skärm med 3440x1440p i upplösning. Den har en IPS-panel med en uppgraderingsfrekvens på 60 Hz och är utrustad med USB-C som du kan driva bildöverföring med till exempelvis en laptop. Det som gör detta till en bra hybrid för gaming är dess låga responstid och FreeSync. Med andra ord kan du enkelt sadla om från kontorsarbete till gaming och få en respektabel gamingupplevelse.

43” 4K

Detta monster till produktionsskärm är 43” stor, har en IPS-panel med 4K-upplösning och är utrustad med USB-C. Det spännande med denna är hur mycket bättre den är på gaming än en vanlig 4K-TV. Den har en låg responstid på 1ms, vilket gör den till ett ypperligt val för dig som spelar på Playstation 4 Pro, eller som kommer spela på kommande Microsoft Xbox X.

Vill du läsa fler nyheter och se fler videos från mässan hittar du allt samlat under taggen IFA2017 här till höger. <

Publicerad 2017‑09‑08, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter