Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
IFA 2017 - Creative

IFA 2017 - Creative

Nytt internt gaming-ljudkort och spännande WiFi-högtalare att vänta

Klassiska gamingljud-företaget Creative hade byggt ett ljudisolerat rum för sina demovisningar. Där fick vi kika på ett nytt internt ljudkort för gamers, spännande WiFi-högtarlare och ett hederligt 2.1-system för datorn, nu med RGB.

AE5

Detta är ett internt ljudkort för PCI-e, med Aurora RGB och en ny och spännande hörlursförstärkare. Förstärkaren kallas Xamp och förstärker båda stereokanalerna individuellt, upp till 600 ohm impedans. Detta ger i teorin en klar fördel mot liknande interna gaming-ljudkort, då detaljnivån och klarheten i signalen skall vara bättre. Omvandlaren är en 32-bitars DAC från Sabre med virtuellt 7.1-surround och brusreducering.

Det kanske mest unika med ljudkortet är dock Scout 2.0 - en funktion som måhända kan anses som fusk, men som är imponerande likväl. Detta är både en app i din smarthphone och en funktion i själva ljudkortet, där ljudkortet kan separera ljudkällor som kommer från lång distans i spel, och ger den informationen till appen. Appen tar sedan denna informationen och målar upp i en slags radar, och visar visuellt varifrån ljudet kom ifrån i förhållande till dig som spelare. Med andra ord kan detta användas i till exempel skjutarspel där du vill kunna avgöra varifrån fienden närmar sig. Huruvida detta är okej att göra, ja, det låter vi vara osagt.

Omni

Detta är en trådlös WiFi-högtalare som går att seriekoppla i stora mängder, fler än vad din router klarar av att hantera. Det som gör dessa spännande är att det också går att designera en position utifrån lyssnarens perspektiv, och du kan då skapa ett slags portabelt surround genom mjukvara - eller så kan du sprida ut dem över hela hemmet för att ge dig själv skön musik vart du än önskar. De har utöver Creatives egna mjukvaror också stöd för Spotify Connect.

Utöver WiFi går de också att koppla in med Bluetooth 4.2 eller Aux. Använder du dem trådlöst med Bluetooth har de 8 timmars batteritid. De är också stänktåliga, med en IPX4-certifering, så de går att ta med till stranden.

S5

Sist men inte minst har vi ett klassiskt 2.1-system för datorn. Detta är inte en nyhet för IFA-mässan, men första gången vi fick pröva dem på plats. Som förväntat låter de bra för sin prisklass och passar utmärkt i en gaminghörna tack vare färgschemat och RGB-ljus.

Är detta något du vill se i vårt sortiment är du välkommen till att maila till oss på info@inet

Vill du läsa fler nyheter och se fler videos från mässan så har vi samlat allt under taggen IFA2017 här till höger ->

Publicerad 2017‑09‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter