Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Inet sponsrar FemFighters

Inet sponsrar FemFighters

Taurus på plats i Halland

Foto: Malin Huusmann

Under tre dagar, mellan 20-22 oktober, intar FemFighters LAN kulturhuset NollTreFem i Halmstad. LANet är Hallands första LAN som endast riktar sig mot tjejer och icke-binära. För att ge de som inte har en egen dator chans att pröva på gaming har Inet lånat ut 15 kraftfulla Taurusdatorer.

LANet är tänkt att vara en inkörsport till gaming för tjejer och icke-binära, grupper som är underrepresenterade inom gaming. Under helgen kommer nybörjare få träna, delta i workshops och bygga självförtroende i en avslappnad miljö.

Projektledaren för FemFighters, Sam Bäfvenberg, hoppas på att eventet leder till att fler oinitierade börjar med gaming efter helgens event:

- Det är en högre tröskel för tjejer och icke-binära att över huvud taget komma in i spelvärlden, i och med att man samtidigt behöver träna sig på att spela och dessutom behöver hantera att befinna sig i en många gånger ojämställd miljö. Vi hoppas att personer som kanske aldrig har åkt på LAN förut ska kunna testa på hur det är och se allt det fantastiskt roliga som datorspel kan erbjuda, säger Sam Bäfvenberg från Sverok Väst.

Projektet FemFighters anordnas med Female Legends, vilka är en del av Sverok Väst. Sverok Väst är en distriktsorganisation inom spelförbundet Sverok och omfattar Västra Götaland och Hallands län.

I Sverok driver ungdomar sina egna föreningar på egna villkor och skapar verksamhet tillsammans. Rollspel, lajv, brädspel, figurspel, e-sport och LAN utgör de huvudsakliga verksamheterna bland många andra. Female Legends är en förening ansluten till Sverok Väst. Föreningen är ett community för tjejer och icke-binära som e-sportar. Arrangemanget är en del av projektet Det Spelar Roll Halland, Sverok Västs projekt för en schystare spelkultur.

Läs mer om Det Spelar Roll Halland på den här länken.

Läs mer om Female Legends på den här länken.

Publicerad 2017‑10‑20, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter