Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Taurus på världens största LAN

Taurus på världens största LAN

Inet hjälper tjejer e-sporta på Dreamhack

På årets Dreamhack Winter lånar Inet ut 45 kraftfulla Taurusdatorer till communityt Female Legends och förbundet Esport Uniteds medlemmar. Dreamhack Winter 2017 pågår 1-4 december.

- Det är en hög tröskel för tjejer att ta sig till fysiska event som Dreamhack med stor andel killar. Vi är väldigt glada över att kunna låna Inets Taurusdatorer, utan dem skulle många av våra medlemmar inte kunna delta, säger Liza Lind, ordförande i Female Legends.

Female Legends är ett spelcommunity för tjejer och icke-binära, Esport United ett förbund för e-sportorganisationer. De kommer till Dreamhack för att spela, umgås, arrangera turneringar och ha kul och de som inte kan ta med en egen dator kan låna Inets Taurus, något som även flera av Female Legends medlemmar gjorde under Dreamhack Summer 2017.

- Många tjejer har ingen egen speldator eller inte möjlighet att ta med en. De medlemmar som lånade Taurusdatorerna under förra Dreamhack var väldigt nöjda. Vi jobbar med att underlätta för tjejer att våga komma och se hur kul det är med LAN, här betyder Inets stöd mycket, säger Liza Lind.

Förbundet Esport United kommer använda Taurus-datorerna i aktiviteter som främjar jämställdhet inom e-sporten.

- Vi håller i flera aktiviteter under Dreamhack för att hjälpa olika organisationer att få tjejer att bli aktiva e-sportare. Inet är en självklar partner som delar våra värderingar och intresset för den senaste tekniska hårdvaran, säger Martin Eliasson Borg, Esport United.

Inets Taurusdatorer har rest land och rike runt, och bland annat varit med på Respect All, Competes ungdomsläger, Lanbit i Kungsbacka och FemFighters LAN i Halmstad.

- Gaming är för alla, vi vill precis som Female Legends och Esport United stödja en mer inkluderande och välkomnande e-sportmiljö. Vi är stolta och glada varje gång nya grupper kan uppleva grym gaming, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef.

Foto, från vänster: Josefine Cornland, Felicia Longhi och Jannat Hoque.

Läs mer om Female Legends

Läs mer om Esport United
Publicerad 2017‑11‑29, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter