Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
13 st bilder och 0 st videor.

CES 2018: Netgear

Spännande nyheter för gamern och hemmet

Nätverksjätten Netgear hade laddat upp med många spännande nyheter på årets CES-mässa i Las Vegas. Nedan listar vi de nyheter vi tycker var de mest spännande produkterna värda att hålla utkik efter.


Gaming


XR500 Nighthawk Pro Gaming AC2600

XR500 är en kraftfull router med fokus på gaming, där låga svarstider och full kontroll över trafiken är dess primära funktioner.

Detta möjliggörs bland annat av ett väldigt spännande tillskott i mjukvaran, en dashboard baserad på Netduma, som körs på DumaOS. Genom denna får du full överblick över din nätverksaktivitet, hastigheter och svarstider. Du har också Geo-filter, där du manuellt eller automatiskt kan välja vilken knytpunkt du kopplar upp dig mot, så att du alltid får bästa möjliga ping. Routern har också en avancerad QoS som prioriterar speltrafik och har inbyggt stöd för en VPN-funktion som hjälper dig som streamar att förhindra DDos-attacker.

XR500 är frånsett gamingfunktionerna en väldigt kompetent och modern router. Den har dual-band med hastigheter på upp till 2533Mbps, 4st externa antenner med Beamforming+, MU-MIMO och en tvåkärnig processor.Nighthawk Pro Gaming SX10

SX10 är en högpresterande switch med fokus på gaming, och är tänkt för dig som vill ha riktigt bra gamingprestanda på det större nätverket, så som på LAN eller om du har ett dedikerat gamingrum hemma. Det som utmärker switchen är att den har åtta 1Gbps-portar och två 10Gbps-portar med stöd för Multi-Gigabit Ethernet.

Multi-Gigabit Ethernet är en teknik som möjliggör hastigheter mellan 100Mpbs och 10Gbps, där hastigheterna 2.5Gbps och 5Gbps också kan nås över Cat 5E och högre. En vanlig Gigabit-port kan endast alternera mellan 100Mbps, 1Gbps och 10Gbps, och har inte enheten du använder till porten stöd för 10Gbps får du aldrig mer än 1Gbps. Med Multi-Gigabit anpassas detta automatiskt efter enhetens kapacitet, och du kan då nå båda mellanstationerna 2.5Gbps och 5Gbps istället för att gå ner till 1Gbps om du inte har de fulla 10Gbps. SX10 har stöd för upp till 20Gbps Link Aggregation.

SX10 är också tänkt att låta dig observera och administrera ditt nätverk på ett enkelt sätt, där du får diagnostisk data och verktyg för att anpassa varje användares bandbredd. Switchen kändes imponerande i byggkvalitet och hade en ansenlig vikt i sig, och har som så många andra gaming-relaterade produkter också RGB.

Du kan läsa mer om SX10 på den här länken.


4G-tillbehör och övervakning


Nighthawk M1, LTE Mobile Hotspot Router MR1100

Denna spännande lilla apparat är en kraftfull bärbar hotspot som bland annat låter dig dela din LTE/4G-anslutning med andra. Den maximala nedladdningshastigheten är 1Gbps, och den maximala uppladdningshastigheten 150Mbps. Den har dual-band WiFi med ett band på 2.4GHz och ett band på 5GHz, 4x4 MIMO, en RJ45-kontakt, USB-C och en microSD-läsare.

Det som gör detta till en perfekt reskamrat är att den är batteridriven och att det går att strömma media till andra enheter via microSD, USB-C och externa hårddiskar. Du kan alltså ha ett samlat videobibliotek med dig på familjeresan, där alla kan ta del av det på sin respektive enhet. Vi har ännu inte fått specifikationer på vad och hur mycket den klarar av att streama samtidigt.

Batteriet räcker i cirka 24 timmar med blandad användning. Det går även att använda den som en powerbank för andra enheter, med USB-C.

Du kan läsa mer om Nighthawk M1 på den

Publicerad 2018‑01‑10, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter