Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
10 st bilder och 1 st video.

CES 2018: ASUS ROG

Visar upp stora som små nyheter

ASUS fortsätter lägga mycket krut på Republic of Gamers och deras AURA Sync, men på årets mässa hade de även några otippade nyheter att visa upp. Nedan går vi igenom de nyheter vi tyckte drog ögonen till sig.


ASUS big format gaming display

Detta är ett samarbete NVIDIA har med några utvalda tillverkare, däribland ASUS. Själva konceptet är att ta både upplevelsen och kraften hos din gamingdator in i vardagsrummet genom en enorm display som kan ersätta din TV. De nya skärmarna tycks vara lika i specifikationerna och främst skiljas i hur skärmfoten är utformad, där ASUS använder en skärmfot i Republic of Gamers-stil.

Skärmarna i fråga är minst sagt imponerande. De är 65” stora med Quantum Dot, 4K-upplösning, 120Hz uppdateringsfrekvens och, med tanke på storlek och upplösning, imponerande låga 1ms responstid. De har också HDR, genom att ha 1000 nits, full array backlights och stöd för DCI-P3 gammut.

Det som gör skärmarna extra väl lämpade för vardagsrums-gaming är att de har inbyggda NVIDIA Shield, vilka tillåter dig att streama dina spel direkt från din gaming-PC. Shield fungerar väldigt bra sedan tidigare, och vi kan förvänta oss att de gör de även i detta utförandet. Dessutom har skärmarna också NVIDIA G-Sync, och vi får medge att vi blev imponerade av hur bra spelen flöt på en så stor skärm. Det är verkligen en stor skillnad mot en vanlig TV när det kommer till gaming

XG Station Pro

Detta är en riktigt snygg extern grafikkortslåda som ASUS har tagit fram tillsammans med In Win. Lådan är oerhört kompakt och byggd i aluminium, och ger verkligen ett imponerande intryck.

I lådan sitter två fläktar och ett kontrollerkort med plats för grafikkort upp till 2.5 PCIe-platser breda, och är kompatibelt med moderna NVIDIA GTX-kort samt AMD VEGA-kort. Lådan använder extern strömförsörjning på 330W, vilket tillåter kraftfulla grafikkort utan att det krävs ett kraftfullt internt nätaggregat, vilket hade gjort lådan långt större.

Överföringen mellan laptopen och lådan sker via aktiv Thunderbolt 3, med överföringshastigheter på upp till 40Gbps. Det ingår en 1.5 meter lång aktiv Thunderbolt 3-kabel. Det finns också en extra USB-C 3.1 Gen 2, där du till exempel kan koppla in en extra hårddisk och låta den ta nytta överföringen Thunderbolt 3 erbjuder. Porten har också 15W effekt, så det går att ladda större enheter via den.

ROG Aura Terminal

För den hängivna RGB-fantasten lanserade ASUS en hubb varifrån du kan koppla in fyra kanaler. Hubben har stöd för ROG Halo, vilket är en teknik som låter dig synkronisera det som sker på skärmen med de RGB-strips du har kopplade till hubben. Går även att montera inuti ett chassi för att koppla samman din dators AURA Sync med annat.

ROG Spotlight

Detta är en liten speciell och rolig produkt för dig som älskar RGB lika mycket som du älskar ASUS ROG. Denna lilla strålkastaren jämförs enklast med ett litet ”Batman”-ljus där motivet är ROG-loggan istället för en fladdermus, och du kan välja vilken färg du vill lysa med.

Aura SYNC med Tobii

ASUS startade förra året upp ett initiativ med ett Aura SDK-program där tredjepartsutvecklare fick fri lejd att utveckla funktioner som använder sig av Aura.

En av produkterna av det initiativet är en spännande funktion för Tobii Eyetracking, där de utvecklat en teknikdemo där belysningen förändras beroende på vart du tittar. Om inget annat är det ett roligt sätt att utnyttja teknikerna som finns att tillgå, och de ska bli intressant att se vad mer de kan hitta på.

Bezel Free Kit

Det är en något specialiserad produkt och kommer främst tilltala dig som tycker om flerskärmsuppsättningar i surround. I paketet medföljer två prismor som du fäster i hörnen mellan två skärmar, i 130° vinkel, för att dölja skärmkanterna. Prismorna visar det dem täcker och förläng

Publicerad 2018‑01‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter