Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
10 st bilder och 0 st videor.

CES 2018: Acer

Världens tunnaste laptop visas upp

Acer har under det senaste året visat upp flera innovativa produkter, så som deras passivt vattenkylda 2-in-1 Swift 7 Black Edition och deras, på ett positivt sätt, löjeväckande flaggskeppsskärm X27. På årets mässa visade de upp världens första dator som överlevt att en ångvält kört över den. Världens tunnaste laptop, med andra ord.


Nya Swift 7

Världens tunnaste laptop heter Acer Swift 7 och är 8,98 mm tjock. I bildgalleriet ovan kan ni se den liggandes bredvid en Samsung Galaxy S8, för referens. Notera att detta är en ny modell, det har sedan tidigare funnits en annan Swift 7.

Trots dess storlek är det en modern laptop med riktiga laptopkomponenter, alltså inga mobilanpassade processorer eller liknande. Datorn är utrustad med en Intel Core i7, 256 GB PCIe-lagring, 8GB internminne och ett batteri som räcker i upp till tio timmar.

Skärmen är 14” stor och har en IPS-panel med Full HD-upplösning. Då detta är en dator tänkt att vara med på många resor har de också gett skärmen extra skydd, i form av Corning Gorilla Glass. Swift 7 kändes dessutom förvånansvärt robust, sin storlek till trots, då chassit är utskuret ur solida bitar aluminium för extra stadga.

För att göra datorn än mer mobil har den dessutom utrustats med inbyggt 4G LTE, byggt på Intels pålitliga XMM-teknik. Datorn har stöd för både eSIM och Nano Sim. En annan trevlig detalj var den inbyggda fingeravtrycksläsaren med stöd för Windows Hello.

Detta är en på riktigt häftig dator och vi är väldigt imponerade över mängden komponenter som kan klämmas in i något så tunt.

RC271U

Acers nya kontorsskärm är en skärm för dig som vill ha ett verkligt minimalistiskt skrivbord för både desktop och laptop. Tack vare möjligheterna med USB-C går det nu att driva och ladda moderna laptops med en enda kabel, och RC271U klarar just det.

Dess USB-C har en kapacitet på hela 60W, vilket innebär att du kan driva laptops med en effekt på 60W utan att laptopen någonsin behöver använda sitt batteri - samtidigt som du också får både bild och ljud över samma kabel då uttaget även har Thunderbolt 3. Oavsett om du vill enkelt vill alternera mellan desktop och laptop, eller om du helt enkelt vill ha en laptop som din primära enhet och endast använda en kabel när du sätter dig med den vid skrivbordet är detta en skärm som bör locka dig.

Skärmens övriga specifikationer är väldigt lika Acers redan lanserade modell H277HU. De har en 27” stor IPS-panel med upplösningen 2560x1440pixlar, 60 Hz uppdateringsfrekvens och en responstid på 4MS GTG. Utseendemässigt är de dock olika, där den nya modellen har en svart tunn skärmkant istället för dess föregångares silvriga. Skärmfoten är nu en silvrig båge och själva stativet är nu genomskinligt.

Sammantaget känns det som en väldigt trevlig skärm som både utseendemässigt och funktionsmässigt kommer förbättra många kontorsplatser framöver.

Nitro 5 Gaming

Acers populära gaminglaptop Nitro 5 kommer snart med processor och grafikkort från AMD. Det handlar om Ryzen-processorer med fyra kärnor och Polaris-baserade RX560.


Publicerad 2018‑01‑15, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter