Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
6500D+2500D

Bygg nytt med Corsair

Nu har Corsair presenterat de nya chassina 2500D Airflow och 6500D Airflow, som båda är mångsidiga chassin med dubbla kamrar och suveräna förutsättningar för rejäl kylning. 2500D är ett mATX-chassi och 6500D ett ATX-chassi. Därtill släpper de 2500X och 6500X, som har glaspaneler i fronten istället för mesh.

Dölj kablarna

Något vi verkligen längtat efter är att tredjepartstillverkare ska börja anamma moderkortstillverkarnas nya ”kabelfria” moderkort, alltså de med alla anslutningar på baksidan av moderkortet. Med nykomlingarna gör Corsair just det, båda chassina har stöd för ASUS BTF och MSI Project Zero.

Med BTF och Project Zero kan du alltså helt dölja alla kablar som går till moderkortet, de ansluts på baksidan av moderkortsplåten istället. Därtill har ASUS visat upp Advanced BTF, där även grafikkortets strömförsörjning flyttats till baksidan av moderkortet. I skrivande stund har vi bara ett moderkort med den här designen, ASUS TUF Gaming B760M-BTF, men fler är på väg och vi hoppas att det segmentet verkligen får fäste under året. Så länge kan du givetvis använda vanliga moderkort, chassina har stöd för dem också.

Tvåsiffrigt antal fläktar

Något annat som är kul att se är hur Corsair fokuserat på luftflöde, det går verkligen att bygga moderna, högpresterande datorer i de nya chassina. De har alla rum för upp till 40 cm långa grafikkort och D-modellerna har öppna paneler i fronten, botten, toppen och på högersidan. I 2500D får det plats upp till elva fläktar, i 6500D kan man få in 13 st. Om du vill ha så få kablar som möjligt kan vi tipsa om nya iCUE LINK RX-serien.

Om du vill använda vattenkylning finns det också goda förutsättningar för det, med fem radiatorplatser av varierande storlek på båda modellserierna. En annan trevlig detalj är att moderkorten inte går hela vägen från tak till golv, de har lämnat goda marginaler för radiatorer och/eller fläktar. Läs gärna mer om exakt vad som går in på produktsidorna länkade här nedan, oavsett vilket är det kul att se uppdaterade dual chamber-chassin från Corsair igen.

Senaste nyheter