Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
iCUE LINK RX

iCUE LINK blir billigare med RX-serien

Om du vill ha så få kablar och så enkel styrning som möjligt är Corsairs iCUE LINK-system marknadens bästa alternativ. Med LINK kan du kedjekoppla fläktar, kylare och tillbehör med en enda kabel och styra alla enheter individuellt, oberoende av var i kedjan de sitter. Det här är ett avancerat system som initialt lanserades med Corsairs allra mest påkostade modeller, med prislappar därefter.

Inte fullt så dyra

De första fläktarna som släpptes med LINK var QX-serien, flaggskeppsfläktar med högkvalitativa magnetiska kupollager för tyst drift, inbyggda temperatursensorer och smått galna 34 RGB-dioder per fläkt. De är med andra ord inte gratis.

Nu är de inte fullt så påkostade fläktarna i RX-serien här och gör iCUE LINK tillgängligt för fler, även om de också är högpresterande fläktar i premiumssegmentet.

Med eller utan RGB

Det som framför allt gör att QX och RX skiljer i pris är att nykomlingarna saknar temperatursensorer och att de sparat in rejält på belysningen. RX finns antingen helt utan RGB, vars fläktblad är i LCP (Liquid Crystal Polymer), eller med mer blygsamma åtta RGB-dioder, vilket inte är fy skam det heller. RX-serien har dock fortfarande magnetiska kupollager, med tyst drift och suveräna allroundegenskaper. Faktum är att de på pappret kan prestera bättre än sina dyrare syskon.

RX är nämligen tillverkade med glasfiber och utrustade med Corsair Airguide, ramar på fläktens baksida som hjälper till att rikta luftflödet och få luften att ta sig längre innan den sprider ut sig. Det ihop med en kombination av både högt flöde och statiskt tryck gör RX lämpade både som radiatorfläktar och som chassifläktar, exempelvis i Corsairs nya chassin 2500D och 6500D Airflow.

Kom igång med iCUE LINK

Om du är intresserad av de nya fläktarna får du gärna spana in dem och alla andra iCUE LINK-tillbehör via länken nedan. RX-serien kommer både i 120 och 140 mm, de med RGB finns i svart eller vitt och de utan RGB endast i svart. Har du inte redan iCUE LINK vill du välja ett flerpack, i dem ingår nödvändiga iCUE LINK System Hub och en längre LINK-kabel. Om du vill veta mer om systemet får du gärna se vår guide om iCUE LINK.

Senaste nyheter