Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
BeeStation

Synology BeeStation gör nätverkslagring enklare

Det kan vara smidigt att använda sig av de stora drakarnas molnlagring för exempelvis backup av bilder, men med dem får du inte full kontroll över dina egna filer.

För att komma runt det och återta kontrollen kan du exempelvis bygga en hemmaserver eller investera i nätverkslagring, även kallad NAS. Att göra det kan dock vara lite för avancerat för många, vilket är varför NAS-specialisterna Synology tagit fram BeeStation.

Nätverkslagring, förenklat

I grund och botten är BeeStation vanlig nätverkslagring, alltså lagring som du ansluter till ditt hemnätverk för att komma åt antingen lokalt eller via internet. Skillnaden med BeeStation är att den anpassats för hemanvändare som helt saknar erfarenhet av nätverkslagring.

BeeStation kommer förkonfigurerad och med 4 TB inbyggd lagring, du behöver bara initiera den med hjälp av en vanlig webbläsare. Sedan kan du enkelt ladda upp dina filer och bilder direkt till din BeeStation från datorer med Windows eller Mac, eller från surfplattor och mobiler med Android eller iOS. Därtill kan du dela upp lagringen och ge exempelvis familjemedlemmar tillgång till sin egen personliga lagring på din BeeStation, med upp till åtta unika användare.

Smarta och lokala funktioner

En stor fördel med de stora drakarnas molnfunktioner är att det är smidigt att söka efter filer och att de automatiskt kan sortera upp bilder efter exempelvis objekt eller personer. Det går att göra här också, helt lokalt.

BeeStation är nämligen utrustat med lokal AI som kan lära sig känna igen specifika personer eller objekt, och på så sätt hjälpa dig sortera och söka på bilder inuti din BeeStation. Det fina med den här lösningen är att bilderna aldrig behöver nå internet, du behåller full kontroll.

Expandera utan att skruva

I jämförelse med en vanlig NAS har inte BeeStation expansionsplatser för hårddiskar, vilket innebär att du inte kan skapa redundans mellan två identiska diskar – men du kan fortfarande lägga till mer lagring. BeeStation är utrustad med två USB-anslutningar med USB 3.2 Gen 1, en USB-A och en USB-C, som du kan koppla in extern lagring till. Dessa kan du sedan få direkttillgång till, precis som med den inbyggda lagringen, vilket gör det enkelt att skapa backup direkt på den externa lagringen.

Utöver USB-portar har BeeStation även en ethernet-port. Det finns inget Wi-Fi, så du behöver ansluta den med kabel till ditt hemnätverk. Du kan dock använda en BeeStation helt utan en dator, du kan initiera och sköta den helt via en webbläsare i mobilen om du vill.

Om du letar efter ett smidigt sätt att skapa ditt alldeles egna moln får du gärna läsa mer om Synology BeeStation via knappen nedan, men om du vill få ännu större valmöjlighet du får även gärna spana in Synology NAS.

Senaste nyheter