Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
MSI QD-OLED 2024

MSI gör det svårt att hålla i plånboken

2024 ser ut att bli året som gör det svårt att inte vilja uppgradera sin gamingskärm, åtminstone för den som handlar i premiumsegmentet. Några som är att beskylla för det är exempelvis MSI, som nu presenterat och öppnat upp förbokningar för två nya högpresterande gamingskärmar med nästa generations QD-OLED.

Lika, lika, men olika

De två nya modellerna heter MSI MPG 271QRX och 321URX och är båda utrustade med Samsungs nya QD-OLED-paneler, som bland annat bjuder på förbättrad textklarhet och högre ljusstyrka. Panelen i 321URX är som namnet antyder 32” stor och bjuder på 4K-upplösning ihop med 240 Hz uppdateringsfrekvens, medan 271QRX istället bjuder på en 27” stor panel med 1440p och 360 Hz.

I övrigt är de två skärmarna oerhört lika och bjuder båda på blanka ytskikt med antireflektiv behandling, elegant design, suverän färgåtergivning och exceptionella gamingegenskaper för både gamingdatorer och spelkonsoler.

Översatt i siffror och specifikationer bjuder de på 0,03 ms responstid, adaptiv synkronisering, perfekt svärta, 250 nits, DisplayHDR True Black 400, 10 bitar färgdjup, 99% DCI-P3 och Delta E ≤ 2. Därtill har de dedikerade konsollägen med fullt stöd för 120 Hz och HDR, ihop med funktionerna VRR, ALLM och CEC – där den sistnämna låter dig väcka skärmen även med en PlayStation- eller Switch-kontroll.

De är praktiska också

Utöver trevliga paneler bjuder nykomlingarna även på praktiska stativ och extrafunktioner. De går båda att tilta, vrida och justera i höjdled, plus att 271QRX även går att sätta i full pivot. Vill du ersätta de inkluderade stativen är båda utrustade med VESA 100x100. För dig som vill ansluta flera olika enheter erbjuds två HDMI 2.1, en DisplayPort 1.4a och en USB-C med både DP Alt Mode och PD med 90 W. Därtill är båda utrustade med USB-hubbar och KVM-switchar, så att du kan styra olika enheter med samma tillbehör.

OLED Care 2.0

Om du på grund av risken för inbränning varit tveksam inför att ta steget över till en OLED kan vi betrygga dig med att nykomlingarna har goda skydd och utökad garanti (3 år) för burn in, i ett paket som MSI kallar OLED Care 2.0.

På hårdvarunivå använder MSI grafen och en egenutvecklad, fläktlös kylningslösning som håller skärmen tyst och panelen kall – vilket i sig utökar livslängden. Därtill kommer skärmarna med flera inbyggda skydd som förhindrar burn in och screen retention. Med 2.0 har det här skyddet blivit smartare och kan bättre identifiera element som utgör riskfaktorer, exempelvis kan skärmen själv känna av om det är en logotyp i bild och då sänka ljusstyrkan på just det elementet.

Om du vill läsa mer om och förboka ditt exemplar av någon av de nya MSI-skärmarna hittar du båda länkade nedan. De förväntas landa i maj.

Senaste nyheter