Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Phone (2a)

Inget blir billigare

Efter att ha tagit ett steg upp och utmanat flaggskeppen med Phone (2) tar Nothing nu siktet på mellanklassen, med nykomlingen Phone (2a).

Ser inte ut som mellanklass

De allra, allra flesta kommer klara sig fint med en mellanklassmobil. Men krasst så brukar det vara ganska så tråkigt att köpa en mellanklassmobil – det är sällan bara priset som är mellan, utan även funktionalitet och design. Med Phone (2a) vill Nothing ändra på det.

Precis som med deras övriga produkter sticker designen ut rejält. Återigen bjuds vi på en transparent mobil med deras nu lättigenkännliga lampor på baksidan, som kallas Glyph. Nytt med Phone (2a) är att de placerat de två kamerorna centrerat på mobilens baksida, vilket ger den ett än mer särpräglat utseende (och får den att ligga stabilt på bord).

Ny processor

Den vanligaste åtgärden tillverkare tar för att nå lägre prispunkter är att utrusta mobilerna med enklare kretsar än de som sitter i flaggskeppen, vilket även stämmer här. I Phone (2a) sitter MediaTek Dimensity 7200 Pro 5G, ett chip särskilt framtaget för just den här modellen och som ska bjuda på mer än nog prestanda för de allra flesta.

Nothing själva uppger att Phone (2a) är 16% snabbare och 13% mer energieffektiv än Phone (1), som var utrustad med Snapdragon 778G+, i testsviten Antutu v10. Den nya processorn ska även gå kallare och hålla sina frekvenser uppe längre, tack vare en ny kyllösning med ett extra lager grafen och en rejäl vapor chamber.

Fördelen med mobiler från företag som Nothing är att de har få produkter att fokusera på, vilket innebär att de kan optimera modellerna de har fullt ut. Det var sant för Phone (1), som var oerhört rapp sin lite enklare processor till trots, och det bör vara sant även med Phone (2a). Med andra ord bör deras läckra operativsystem Nothing OS 2.5, som är baserat på Android 14, flyta på oerhört fint.

Oväntat bra skärm

Något som på pappret däremot inte ser ut att höra hemma i mellanklassen är skärmen. Phone (2a) är utrustad med en 6.7” stor AMOLED-skärm med upplösningen 2 412 x 1 084 pixlar, Gorilla Glass 5, upp till 1 300 nits med HBM, 700 nits vid normalanvändning, 240 Hz touch sampling rate och adaptiv uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.

Med adaptiv uppdateringsfrekvens kan skärmen automatiskt ändra frekvens inom spannet 30–120 Hz, för att spara på batteritid. På tal om batteriet är Phone (2a) utrustat med ett batteri på 5 000 mAh, vilket ska kunna ge två dagars batteritid. Det är självklart beroende av ditt användningsområde, men förutsättningarna för bra batteritid finns där. För laddningen erbjuds snabbladdning över USB-C, upp till 45 W.

Kamera och annat gött

Bland övriga funktioner och specifikationer hittar vi bland annat en kamerauppsättning med sensorerna Samsung GN9 (50MP wide, OIS) och JN1 (50MP ultrawide) ihop med en selfiekamera med 32 MP. Precis som vanligt är det svårt att utläsa bildkvalité baserat på specifikationer, mycket beror på efterbehandling, så vi rekommenderar att kolla recensioner för att se hur kamerorna presterar.

Det vi däremot kan utläsa är att Phone (2a) bland mycket annat har IP54-certifiering, fingeravtrycksläsare i skärmen, stereohögtalare, ansiktsupplåsning, Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.3. Med andra ord är det en mobil med det allra mesta man behöver, i ett läckert och intressant paket som bör ruska om mellanklassen. Läs gärna mer om och beställ ditt exemplar av Nothing Phone (2a) via knappen nedan, de släpps 12 mars.

Senaste nyheter