Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
DeepCool CH360 Digital

Release – DeepCool CH360 och CH360 Digital

Om du vill bygga en kompetent gamingdator i mindre format kan vi nu glatt meddela att alternativen blivit fler. DeepCools nya modeller CH360 och CH360 Digital bjuder nämligen på formfaktorn mATX tillsammans med högt luftflöde direkt ur kartong – med god kvalitet till ett rimligt pris.

Goda förutsättningar

I jämförelse med de allra minsta chassina är det relativt enkelt att hitta delar till och bygga en gamingdator i mATX-modeller som CH360. Här finns det bland annat plats för 160 mm långa nätaggregat och upp till 320 mm långa grafikkort, vilket innebär att alla förutom de allra största modellerna får plats.

Processorn kan kylas av en upp till 165 mm hög tornkylare eller en sluten vattenkylare med en radiator på maximalt 360 mm i fronten. Vi hade dock rekommenderat att välja en modell med en radiator på 240 mm istället, då kan du sätta den i toppen istället för i fronten – det är bättre för ljudnivån och inkräktar inte på grafikkortets utrymme.

Nyckeln till att det är enkelt att bygga en gamingdator i CH360 är dock främst dess naturliga luftflöde. Det har en öppen front med två förmonterade 140 mm-fläktar som intag tillsammans med en 120 mm-fläkt som utblås baktill. Detta ger goda förutsättningar för högt luftflöde direkt ur kartong, så att du inte behöver fundera på mer än att välja ett grafikkort med en kompetent kylare och en processorkylare som lämpar sig processorn du valt.

Digital, digitalt chassi, Digital du är champinjon

Som vi skrev tidigare finns CH360 i en så kallad Digital-variant. Det innebär att chassit utrustats med sensorer och en liten skärm som kan visa temperaturer och/eller belastning på processorn och grafikkortet. Skärmen sitter på sidan av chassit, se bilden längst upp i artikeln.

Om du gillar att hålla koll på din dator och är kapitalstark nog att avyttra en extra femtiolapp känns det som ett givet val att välja CH360 Digital istället för den vanliga. Läs gärna mer om DeepCools nykomlingar via knappen nedan, du kan skifta mellan de olika varianterna direkt på produktsidorna.

Senaste nyheter