Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
ASUS GeForce RTX 40-serien

GPU-montering på köpet

Om det är dags för dig att byta grafikkort och om du bor i närheten av någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg eller Malmö har vi ett tips. Just nu kör vi nämligen en kampanj tillsammans med ASUS, där du som köper ett av deras grafikkort ur GeForce RTX 40-serien hos oss senast 29 april får GPU-monteringen på köpet.

Så här funkar erbjudandet

För att ta del av erbjudandet behöver du ta med dig din kompatibla dator, läs mer nedan, till en av våra butiker och köpa ett ASUS-grafikkort ur GeForce RTX 40-serien på plats i butiken. Om modellen du är intresserad av inte finns i lager i den specifika butiker går det också bra att beställa den från vårt webblager och välja uthämtning i butik, men tänk på att du behöver hämta ut det och nyttja erbjudandet innan kampanjen tar slut.

När du köper det nya grafikkortet är det bara säga till vår butikspersonal att du vill få det monterat och hänvisa till kampanjen. Vårt mål är att kunna göra uppgraderingen direkt när du är på plats, men om butiken i fråga har mycket att göra just då kan det bli väntetid.

Tänk på de andra delarna

Innan du beger dig till en av våra butiker vill du dock försäkra dig om att din dator går att uppgradera med grafikkortet du är intresserad av. Det innebär bland annat att grafikkortet faktiskt går att montera i datorns chassi. Om du har ett vanligt tredjepartschassi kan du i specifikationerna se hur stora grafikkort det finns plats för, men om du vill uppgradera en färdigbyggd märkesdator vill du undersöka vad som gäller för just den modellen – i vissa fall används speciallösningar som gör det svårt att uppgradera till vanliga tredjepartsgrafikkort.

Förutom att dubbelkolla vad som gäller med chassit vill du även undersöka så att moderkortet har tillräckligt hög PCIe-bandbredd för det nya grafikkortet, vilket främst är aktuellt om du har en äldre dator, och att ditt nätaggregat är tillräckligt kraftfullt för det nya grafikkortet. Du kan på grafikkortets produktsida se hur kraftfullt nätaggregat som rekommenderas för just den modellen, och den siffran inkluderar alla andra delar i datorn. Du vill att ditt nätaggregat har samma eller högre effekt än vad som rekommenderas till grafikkortet.

Om du är osäker på hur du tar reda på allt detta är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundservice innan du beger dig till butiken, så kan vi se om din dator går att uppgradera och ge förslag på passande alternativ. Hoppas erbjudandet kommer väl tillpass och att vi ses i någon av våra butiker.

Publicerad 2024‑04‑25 av Johan Backelin, redigerad 2024‑04‑30.

Senaste nyheter