Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Elgato Neo

Release – Elgato Neo

Om du vill spela in poddar, föra proffsigare videomöten, effektivisera ditt arbete eller helt enkelt bygga en vit gaminghörna för streaming är Elgatos nya serie Neo för dig. Den ska bjuda på användarvänliga men kompetenta tillbehör med neutral design, som ska passa in på såväl kontor som i det eleganta hemmet.

Neo-serien lanseras med fem olika produkter. Stream Deck Neo ger dig kraftfull kontroll en knapptryck bort, Game Capture Neo ska göra det enkelt att spela in bild, mikrofonen Wave Neo ska göra det enkelt att låta bra och kombinationen Facecam Neo och Key Light Neo ska lyfta dina videomöten (eller streams).

Effektivisera mera med Stream Deck Neo

Det tillbehör som verkligen kan revolutionera hur man använder sin Windows- eller Mac-dator är Elgato Stream Deck, vilket kan liknas vid en liten kontrollpanel som har knappar med små skärmar på. Man kan enkelt ställa in vad man vill att dessa knappar ska göra och anpassa dem efter hur man själv vill ha det, där man själv kan ställa in olika bilder eller ikoner för varje knapp. De kan exempelvis agera snabbknappar till olika program och funktioner, alternativt aktivera makron.

Ett makro är en fördefinierad serie knapptryck eller kommandon man samlar i ett. Det är ett oerhört bra sätt att effektivisera arbetsuppgifter på, eller exempelvis snabbt och smidigt starta flera program på en gång. Nya Elgato Stream Deck Neo är en kompakt och elegant modell med åtta programmerbara knappar, plus att den även har en dedikerad infoskärm och två touch-knappar. Den fungerar i grunden precis som Elgatos vanliga Stream Deck-modeller för gaming och streaming, den stora skillnaden är den mer neutrala designen.

Högkvalitativa inspelningar

För dig som streama eller spela in från ett PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox, Nintendo Switch, en dator eller en iPhone är Elgato Game Capture Neo ett elegant nytt alternativ. Här får vi stöd för direktinspelningar i upp till 1080p med 60 bilder per sekund, eller pass-through med upp till 4K och 60 bilder per sekund.

Game Capture Neo behöver inga program eller tjänster för att fungera. Den kan spela in till PC, Mac eller iPads (med adapter) och har stöd för de mest populära streaming- och inspelningsprogrammen, så som OBS Studio, QuickTime, Discord och Elgatos egna inspelningsmjukvara.

Enkla, men bra

De tre kvarvarande tillbehören är mer självförklarande än de andra. Wave Neo är kort och gott en elegant USB-mikrofon som ska ge bra inspelningskvalitet till PC, Mac, PS4/PS5, iPad och iPhone (med adapter) direkt ur kartong – helt utan mjukvara. Den är primärt gjord för att ge dig som ofta har videomöten bättre ljud, men ska passa lika bra för en hobby-poddare, gamer eller aspirerande streamer.

Webbkameran Facecam Neo är även den tänkt att på ett enkelt sätt lyfta kvalitén på videomötena, med 1080p och 60 bilder per sekund och plug-’n-play till både PC och Mac. Om du ändå vill justera bilden erbjuds programmet Camera Hub. För att få bästa möjliga bild vill du dock se till att ha rätt typ av ansiktsbelysning, vilket USB-lampan Key Light Neo förser dig med. Med det här tillbehöret kan du både ställa in ljusstyrka och ljustemperatur, så att du syns bra och ser naturlig ut i bild – för ett både behagligare och mer proffsigt intryck i videomöten och streams.

Om du vill läsa mer om Elgatos nya Neo-serie får du gärna klicka på knappen nedan, där hittar du de nya produkterna samlade på en sida.

Senaste nyheter