Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Ear och Ear (a)

Nya Nothing Ear och Ear (a)

Idag välkomnar vi två nya true wireless-hörlurar från Nothing, som båda bjuder på flera trevliga förbättringar och ChatGPT-integrering för dig som även använder deras telefoner. Nykomlingarna heter Ear och Ear (a) och finns båda att förboka direkt, med släpp på måndag 22 april.

Nothing Ear, Ear, Ear eller Ear?

Nothing är bland mycket annat kända enkla namnscheman, deras in-ear-hörlurar har hittills döpts till Ear (1) och Ear (2). Med nykomlingarna ruckas namnschemat på, så för att göra det lite enklare att hänga med vill vi börja med att förklara vad som är vad.

Modellen som nu bara heter Nothing Ear är en direkt uppföljare och ersättare till Nothing Ear (2), som i sin tur var en uppföljare till Nothing Ear (1). Nothing Ear (a) är däremot en ny modell som lanseras vid en lägre prispunkt, för dig som letar efter ett lite mer plånboksvänligt alternativ.

Det som skiljer Ear och Ear (a) åt

Nykomlingarna är mångt och mycket lika, men de har några distinkta skillnader som motiverar prisskillnaden dem emellan. Den stora och mest avgörande skillnaden är att Nothing Ear har utrustats med nya och 11 mm stora keramiska hörlurselement, som ihop med stöd för LDAC och LHDC med 24 bitar ska ge ett tydligt lyft i ljudkvalité från föregångarna (som redan lät riktigt bra). Därtill är Ear den enda av de två med trådlös laddning och stöd för Personal Sound-profiler, för individanpassad ljudbild.

Med det sagt behöver Ear (a) verkligen inte skämmas. Även här ska vi bjudas på maffigt ljud, med dynamiska element på 11 mm som även de har ackompanjerats med Hi-Res Audio och LDAC – dock inte med 24 bitar. Utöver det bjuder Ear (a) på ett lägre pris och ett mindre etui, som trots den nätta storleken bjuder på gott om extra batteritid. Ear (a) ska ge upp till 9.5 + 33 timmar utan ANC och upp till 5.5 + 19 timmar med ANC. Ear, som har ett större etui men kraftfullare förstärkning, ska i sin tur bjuda på upp till 8.5 + 32 timmar utan ANC och 5.2 + 18.8 timmar med.

Gemensamma nyheter

Till att börja med har båda modellerna stöpts i en liknande form som föregångarna, vilket innebär in-ear-design med skön passform och utbytbara pluggar i olika storlekar. De har dessutom nya varianter av den nu ikoniska designen, med till viss del transparenta höljen.

Bland funktioner som båda modellerna delar har Nothing bland annat utrustat dem med ny, förbättrad aktiv brusreducering, även kallat ANC, för att göra dem än bättre på att stänga ute omvärlden. Guld värt om du exempelvis pendlar.

För dig som vill och som använder en Nothing Phone kommer du nu även kunna få ChatGPT direkt i örat. Med appen Nothing X kan du aktivera integrering med den populära AI-tjänsten och ställa dina frågor direkt i hörlurarna, så får du svaret uppläst snart därefter. Det här är verkligen en framtidsdoftande funktion, som ger dig en otroligt kraftfull personlig assistent ett röstkommando bort. Funktionen är släppt till Phone (2) direkt vid lansering, Phone (1) och Phone (2a) kommer få den snart.

Delade funktioner

Om du inte har en av deras telefoner kan du ändå använda appen för att ställa in EQ, justera lurarnas ANC, ändra kontrollerna och hantera de dubbla anslutningsmöjligheterna (multipoint). Ljudkvalitetsmässigt har båda modellerna fått en ny algoritm som hjälper till att framhäva basen och stärka upp de lägre frekvenserna i realtid, om du vill. Den funktionen heter kort och gott Bass Enhance och kan även den justeras eller avaktiveras i appen.

Andra trevliga funktioner de båda utrustats med är Microsoft Swift Pair, Google Fast Pair och sensorer som känner av om du tagit ur hörlurarna. Om du vill kan de då automatiskt pausa musiken, om du exempelvis är någon som känner dig motvilligt tvungen att ta ur dem om någon gör något så oförskämt som att försöka prata med dig.

Istället för knappar används återigen tryckkänsliga zoner, där du exempelvis kan pausa musik, höja volymen och utföra andra vanliga kommandon genom att klämma på hörlurarna. Sist men inte minst har båda nykomlingarna utrustats med Bluetooth 5.3 med stöd för dubbla anslutningar, AAC, SBC och LDAC – där nya Ear som sagt även har stöd för LHDC. Om du vill läsa mer om och köpa någon av Nothings nya true wireless-modeller hittar du med via knapparna här nedanför.

Senaste nyheter