Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
NR200P Max

Chassinytt från Cooler Master

Om du är på jakt efter ett nytt chassi vill vi tipsa om att Cooler Master visat upp de nya modellerna NR200P MAX V2, TD500 Max och Masterbox 600. De finns båda alla tre att boka nu, med förväntad leverans i juni.

Varför så mycket pengar?

Den ständiga frågan som ställs när någon ser priset på ett chassi ur Cooler Masters MAX-serie är ”varför kostar den så mycket?”. Svaret är att det inte bara är ett chassi, utan ett startpaket. Tanken med MAX som koncept är att ge slutanvändaren en tjuvstart med skräddarsydda komponenter, så att det blir enkelt att bygga en högkvalitativ dator. Med NR200P MAX V2 innebär det att vi får ett chassi med förmonterat nätaggregat och AIO-kylare.

Chassit i sig är precis som tidigare NRP200-modeller ett lagom stort iTX-chassi som är gjort för att stå på skrivbordet. Med lagom stort menar vi att det är kompakt (cirka 18 liter), men fortfarande stort nog att få plats med kompetent kylning och stora grafikkort. Med V2 har de gjort plats för ännu större grafikkort, nu får vi in modeller upp till 357,6 mm långa och 160 mm höga – vilket innebär att vi kan få in många av marknadens allra mest kraftfulla modeller. Grafikkort ansluts med en inkluderad, högkvalitativ riser med PCIe 4.0.

Den förmonterade slutna vattenkylaren har en radiator på 280 mm, och passar bra med exempelvis en Ryzen 7X3D eller en Core i7. Nätaggregat har modulärt upplägg, är i formfaktorn SFX och bjuder på 850W med 80+ Gold, men nytt med V2 är att det nu även har stöd för ATX 3.0. Det innebär att vi nu även får en inkluderad 12VHPWR-kabel, som precis som övriga kablar är lagom långa för chassits storlek. Med andra ord är Cooler Master NR200P MAX V2 ett modernt och högkvalitativt startpaket för dig som vill bygga en kompakt men högpresterande dator på ett enkelt sätt.

Ännu större Max

Utöver NR200P MAX V2 har Cooler Master även presenterat TD500 MAX, som är ett större towerchassi med samma koncept. Även här får vi en förmonterad sluten vattenkylare (360mm) och ett högkvalitativt nätaggregat med 850W och 80+ Gold – men med en särskild bonus. Här är nämligen inte kablarna bara fördragna på traditionellt vis, de har även särskilda adaptrar.

Det Cooler Master gjort är att de satt adaptrar för de vanligaste strömanslutningarna på framsidan av moderkortsplåten, och anslutit dem på baksidan direkt i fabrik. Med andra ord är det exceptionellt enkelt för dig som slutkund att ansluta dina komponenter. Titta gärna i produktgalleriet på produktsidan, där finns bilder som tydligt visar upp hur det fungerar.

Masterbox 600

Högt luftflöde och dolda anslutningar med Masterbox 600

För dig som föredrar att välja delar själv kan nya Cooler Master Mastbox 600 vara ett mer intressant alternativ. Här bjuds vi nämligen på rymliga ATX-modeller med högt naturligt luftflöde och stöd för moderkort med ASUS BTF och MSI Project Zero. De är båda koncept där moderkortets anslutningar placeras på baksidan, så att man kan dölja alla kablar på andra sidan moderkortsplåten. Självklart kan du även använda helt vanliga moderkort, men om du vill dölja så många kablar som möjligt är det här definitivt ett chassi som gör det möjligt.

Utöver stöd för den typen av moderkort bjuder Masterbox 600 även på gott om rum för stora komponenter och kompetent kylning. Maxlängden för grafikkort är upp till 410 mm och det finns plats för upp till 420-radiatorer i fronten samt 360-radiatorer i toppen. Om du väljer vanliga Masterbox 600 ingår fyra RGB-fläktar – tre intagsfläktar á 140 mm i fronten och en på 120 mm som utblås. Vill du välja fläktar själv erbjuds även modellen Masterbox 600 Lite, som levereras helt utan till ett lägre pris. Gemensamt för båda modellerna är att de har öppnar frontpaneler med mesh, och att de finns att få i svart eller vitt.

Senaste nyheter