Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
iPad Pro och Air 2024

Förboka nya iPad

Nu finns den nya generationen Apple iPad Air och iPad Pro att förboka, med release 15 maj. De största och mest imponerande nyheterna hittar vi i iPad Pro (2024), som paketerar mer kraft i ett tunnare format än någonsin.

Nya iPad Pro (2024) – för dig som vill ha allt

Flaggskeppet iPad Pro är modellen för dig som vill ha en genuint kraftfull surfplatta för exempelvis kreativt skapande, och med 2024-modellen erbjuds mer av allt i ett än mer slimmat format. Därtill lanseras nykomlingen tillsammans med ett nytt Magic Keyboard, för dig som vill ha en hybridlösning, och den oerhört kapabla nya pennan Apple Pencil Pro – mer om den längre ner.

Kroppen på iPad Pro (2024) 13" är blott 51 mm tjock, vilket är Apples tunnaste produkt någonsin – alltså tunnare än en iPod Nano. Med tanke vad som ryms inuti är det en på riktigt imponerande bedrift, särskilt när man vet hur mycket kraft det nya chippet erbjuder.

Apple M4 – mer kraft, bättre energieffektivitet

I iPad Pro (2024) sitter nya Apple M4 – ett kraftfullt, mångsidigt och oerhört energieffektivt chip för såväl kreativitet, produktivitet och AI. I jämförelse med föregående iPad Pro (2022), som är utrustad med M2, ska vi här få upp till 50% mer processorkraft och upp till fyra gånger så snabb rendering. Föregångaren gav redan otroligt bra med beräkningskraft för formatet, så att få den här typen av prestanda i en så pass tunn surfplatta är nästintill oförskämt.

Dubbel-OLED med Ultra Retina XDR

Utöver ett klassledande chip bjuder även nya iPad Pro (2024) på en skärm med förbryllande bra specifikationer. Här bjuds vi nämligen på OLED med hela 1 000 nits över hela skärmen och en maximal ljusstyrka på hela 1 600 nits. Det är siffror som vi aldrig sett på OLED-paneler i den här storleken tidigare, och för att nå till dem har Apple använt sig av ett finurligt tillvägagångssätt.

Här har de nämligen staplat två lager OLED-paneler, som jobbar i tandem för att ge ännu bättre tryck i bilden. Resultatet är perfekt svärta kombinerat med imponerande ljusstyrka, vilket ger oss ett kontrastförhållande på hela 2 000 000:1. Därtill bjuder skärmen på stort färgomfång ihop med både True Tone, för naturtrogna färger, och ProMotion, adaptiv uppdateringsfrekvens mellan 10 och 120 Hz.

Som standard har de nya skärmarna antireflexbehandling, men på modeller med 1 eller 2 TB lagring erbjuds även alternativ med nanotexturglas. De är än bättre på att hantera reflektioner utan att tappa tryck i bilden, för dig som vill ha både matt ytskikt och livlig bild. Nytt är även att kameran flyttats till kanten av ena långsidan, men den har fortfarande stöd för funktionerna Face ID och Centrerat. iPad Pro (2024) finns i 13” med upplösningen 2752 x 2064 pixlar och i 11” med 2420 x 1668 pixlar.

Nya iPad Air (2024) – mycket kraft i liten förpackning

För dig som vill ha en smidig och kapabel surfplatta, men som inte behöver den extra kraften och flärden hos iPad Pro, kan nya iPad Air (2024) vara ett intressant alternativ för dig. Här erbjuds tunna och lätta surfplattor med 13” eller 11” stora Liquid Retina-skärmar, som även de har ny kameraplacering.

Nytt för den här gången är att Air utrustats med Apples M2-chip, föregångaren hade M1, som ger mer än nog prestanda för majoriteten av användare – även de kreativa. Även här erbjuds stöd för Apples nya penna, för dig som vill använda din surfplatta som ett kanvas.

Apple Pencil Pro - fler funktioner, bättre precision

En av de allra mest omtyckta aspekterna med Apples surfplattor är hur bra de är för kreativt skapande – både att de har kraften för det, och verktygen som gör det möjligt. Nu får vi bekanta oss med ett nytt sådant verktyg, nämligen Apple Pencil Pro.

Apple Pencil Pro ska bjuda på exceptionell precision, nu med möjlighet att hovra, och funktioner som gör skapandet mer sömlöst. Den nya pennan har bland annat utrustats med ett nytt gyroskop, som ska ge exakt kontroll när du exempelvis vrider en pensel, och en haptikmotor som ger dig feedback på vad du gör. Därtill kan du nu växla mellan penna och suddgummi med ett dubbeltryck, och om du klämmer pennan får du upp en meny vid pennspetsen. Med den kan du snabbt och smidigt byta mellan verktyg, storlekar och färger. Apple Pencil Pro säljs som ett separat tillbehör och fungerar med nya iPad Pro (2024) med M4 och iPad Air (2024) med M2.

Senaste nyheter