Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
CH160

Det ultimata LAN-chassit?

Om du varit med i gemet ett tag och burit både CRT-skärmar och nästintill olagligt tunga härken till datorer fram och tillbaka från allehanda LAN-partyn med svajigt nätverk kommer du avundas den nya generationens små och smidiga datorer. För den som vill bygga just en sådan vill vi tipsa om att DeepCool CH160 äntligen har landat, som är ett minst sagt smidigt chassi.

Liten, men plats för mycket

Trots den ringa storleken kan CH160 husera relativt stora komponenter, förutom moderkortet som behöver vara i formfaktorn mITX. Från moderkortet till sidopanelen är det gott om plats, det finns rum för upp till hela 172 mm höga tornkylare. Chassit har öppna paneler framtill, ovantill och baktill som alla har fläktplatser. Fronten och baken har båda plats för varsin 120mm-fläkt, medan toppen har plats för två. Fläktplatsen i fronten kan också användas för lagring (2.5” eller 3.5”).

Chassit har även plats för relativt stora grafikkort, förutsatt att du väljer ett nätaggregat med formfaktorn SFX. Väljer du det får du plats med upp till 305 mm långa grafikkort, vilket reduceras till 230 mm om du istället använder ATX. I båda fallen kan grafikkorten vara upp till 138 mm höga och 65 mm tjocka.

Vad kan man bygga i DeepCool CH160?

Med den här typen av kompakta chassin som har helt öppet luftflöde, vilket gör det svårt att skapa bra tryck eller riktat luftflöde, vill du se till att välja kompetent processorkylning och ett grafikkort som inte behöver förlita sig på chassits luftflöde alltför mycket.

Nästan alla moderna grafikkort har oerhört bra kylning, men om du väljer marknadens allra mest högpresterande modeller kommer det genereras mycket värme i förhållande till chassits möjligheter till luftflöde. Om målet är att bygga en dator med goda förutsättningar att gå tyst och svalt rekommenderar vi därför att primärt kolla på energieffektiva komponenter. Som exempel är Ryzen 5 7600X och ett RTX 4060 eller RTX 4070 en bra nivå för den här typen av chassi, även om det inte bör vara några större utmatningar för en stor tornkylare att hålla en kraftfullare processor som Ryzen 7 7800X3D sval det lilla formatet till trots. Om du vill veta mer hittar du fullständiga specifikationer på produktsidan vi länkar till här nedanför.

Senaste nyheter