Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Bästa spelen 2024

Här nedanför samlar vi alla de mest hyllade och hajpade spelen som redan släppts i år, för dig som kanske råkat missa en go release eller som vill fylla på din backlog. Vill du se vilka nya spel som är på gång får du inte missa vår sida om kommande spel 2024 och om kommande spel 2025 och framåt.

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario: The Thousand-Year Door - ND20230914 (Nintendo Switch)
Paper Mario: The Thousand-Year Door - ND20230914 (Nintendo Switch)

23 maj 2024 – Nintendo Switch – PEGI: 7 år – Metacritic 88%

Återkomsten av Nintendos klassiker Paper Mario-spelet har fått suveränt mottagande. Ett givet val för dig som vill ha ett riktigt mysigt spel till ditt Nintendo Switch.

Senua's Saga: Hellblade II

Senua’s Saga: Hellblade II – Official Trailer | The Game Awards 2023
Senua’s Saga: Hellblade II – Official Trailer | The Game Awards 2023

21 maj 2024 – Xbox Series S/X | PC – PEGI: 18 år – Metacritic 80%

Fortsättningen på Senuas saga ser ut att bli en känslosam resa, när vi dyker ner i en mörk fantasyvärlds galenskap. Både grafiken och animationerna ser otroligt välgjorda ut, men det är framförallt stämningen som sticker ut. Fantasieggande, psykologiskt och förhoppningsvis alldeles, alldeles fasansfullt. Spelet är släppt till Game Pass och har hyllats för att ha bland den allra bästa grafiken någonsin, men är väldigt lik sin föregångare – på gott och på ont.

Stellar Blade

Stellar Blade - New Gameplay Overview | PS5 Games
Stellar Blade - New Gameplay Overview | PS5 Games

26 april 2024 – PS5 – PEGI: 18 år – Metacritic: 82%

Riktigt vad man kunde förvänta sig av den koreanska studion Shift Ups första riktiga spel var oklart, men ingen väntade sig nog ett så välpolerat och ambitiöst äventyr som vi faktiskt fick. Spelet har fått bra recensioner, där suverän combat och polariserande designval ofta nämnts. Om du vill ha ett högoktanigt actionäventyr med såväl filmisk som utmanande fighting kan det här vara spelet för dig.

Rise of the Ronin

Rise of the Ronin - Pre-Order Trailer | PS5 Games
Rise of the Ronin - Pre-Order Trailer | PS5 Games

22 mars 2024 – PS5 – PEGI: 18 år – Metacritic: 76%

För dig som inte kan få nog av samurajer och öppna spelvärldar kan Rise of the Ronin vara precis vad du är ute efter. Här får vi skapa vår egen samurajkrigare och bege oss ut i ett tumultartat Japan anno 1853, när hotet från västvärldens och upprinnelsen till Boshinkriget står för dörren dörren. Spelet har inte hyllats unisont, men har fått stabila betyg och rekommenderas till de som gillar speltypen.

Dragon's Dogma II

Dragon's Dogma 2 - Main Trailer | PS5 Games
Dragon's Dogma 2 - Main Trailer | PS5 Games

21 mars 2024 – PS5 | Xbox Series S/X | (PC) – PEGI: 16 år – Metacritic: 86%

Få vågade nog hoppas på att Capcoms ikoniska rollspel Dragon's Dogma någonsin skulle få en uppföljare, men efter långa år hände det. Tvåan har åtnjutit fina recensioner, där en intressant spelvärld med enorma valmöjligheter och många hemligheter att upptäcka har prisats särskilt. Om du vill ha ett rollspel med ett ben kvar i den gamla skolan vill du definitivt läsa mer om Dragon's Dogma II.

Final Fantasy VII: Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth - Official Trailer
Final Fantasy 7 Rebirth - Official Trailer

29 februari 2024 – PS5 – PEGI: 16 år – Metacritic: 92%

När det utannonserades att en av Squares stora klassiker skulle få en remake var det många som verkligen, verkligen hoppades på att de skulle kunna göra det nu kultförklarade originalet rättvisa, och som de gjorde det. Spelet har nästintill unisont hyllats för att bevara det som gjorde originalet bra, samtidigt som det förbättrat där det behövdes för modern gaming. Ett givet val för såväl Final Fantasy-entusiaster som redan spelet originalet och för nyinkomna som vill utforska en ny fantasyvärld med fantastisk musik, combat och ögongodis.

Helldivers II

Helldivers 2 - "The Fight for Freedom Begins " Launch Trailer | PS5 & PC Games
Helldivers 2 - "The Fight for Freedom Begins " Launch Trailer | PS5 & PC Games

8 februari 2024 – PS5 – PEGI: 18 år – Metacritic: 82%

"Vad fan hände egentligen?" undrade såväl spelare, recensenter och den svenska studion Arrowhead Games när uppföljaren till deras relativt anonyma spel Helldivers plötsligt tog ett stadigt grepp om hela spelvärlden och drog med sig den i en storm av försäljningsrekord, serverexpansioner och rå, kaotisk och fullständigt skitrolig action. Det här är det senaste tillskottet till det svenska spelundret och ett nytt landmärke för den som först och främst vill ha roligt när man spelar, gärna med vänner. Missa det inte, anslut mänsklighetens försvar redan idag.

Tekken 8

TEKKEN 8 – Official Story Trailer
TEKKEN 8 – Official Story Trailer

25 januari 2024 – PS5 | Xbox Series S/X | (PC) – PEGI: 18 år – Metacritic: 90%

Om du letar efter ett tecken på varför du ska spela nya Tekken är det bara att titta på recensionerna. Det senaste tillskottet i den långlivade och vida älskade fightingspelserien har fått suveränt mottagande och är allt annat än svårt att rekommendera för den som vill hamra på knapparna för glatta livet, i hopp om att man råkar träffa en kombination innan motståndaren gör det.

Publicerad 2024‑05‑27 av Johan Backelin, redigerad 2024‑06‑13.

Senaste nyheter