Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
FS1

Skrivbordsfläkt från Noctua

Det är många som drömt om det, och flera som löst det på eget sätt, men nu kommer äntligen officiella skrivbordsfläktar från alpernas egna fläktspecialister Noctua. Nykomlingarna NV-FS1 och NV-FS2 är båda del av den nya serien Noctua Home, som ska fokusera på att kyla antingen dig eller prylar i hemmet som inte sitter inuti ett chassi. De släpps 12 juni och kan förbokas direkt.

FS1
Noctua NV-FS1 – skrivbordsfläkt

I en pågående värmeböljande, och med sommaren vid dörren, är man nog inte allena om man tittar sig kring efter en smidig och effektiv fläkt att ha på skrivbordet. Noctua NV-FS1 är just en sådan.

Här bjuds vi på en tystgående premiumfläkt (NF-A12x25) med tillhörande justerbart stativ och ett munstycke som ska ge ett svalkande och riktat luftflöde. För att styra fläkthastigheten ingår en PWM-kontroller med steglös justering, så att du kan välja allt från svag bris till en personlig vindtunnel efter eget behag.

NV-FS1 ansluts till vanliga vägguttag med den medföljande strömadaptern, som i sin tur kopplas till fläkten med en omvandlare. Den totala kabellängden är 1.85m, men det ingår även en förlängare som är 1m. Kontrollen kan sättas före eller efter förlängaren i kedjan, om du vill ha den gömd eller lättillgänglig.

FS2
Noctua NV-FS2 – apparatkylning

Det är inte bara gamers som kan lida i värmen, även deras prylar kan pusta mer än vanligt när solen ligger på. Det är där som den mångsidiga apparatkylaren NV-FS2 kommer in i bilden, som kort och gott är en NF-A12x25-fläkt med design som gör den lätt att placera eller lägga lite var man vill.

Fläkten är nämligen omgiven av ett hölje med vibrationsdämpning och fläktgaller, så att du exempelvis kan lägga den ovanpå en stereo, en dator eller något annat som kan må bra av aktivt luftflöde i värmen. Den går även att ha stående, om du vill att den dubblerar som skrivbordsfläkt, men då den saknar munstycket för att rikta luftflöde kommer den inte vara lika effektiv från längre håll. NV-FS2 levereras med samma typ av styrning, kablar och adaptrar som NV-FS1.

Senaste nyheter