Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
NZXT Uni

Release – NZXT F Series

Varför har ingen gjort så här tidigare? Det frågade vi oss själva när vi för första gången fick se NZXT F Series, en serie fläktar med en serie fläktar. Nykomlingarna heter F240 RGB Core, F280 RGB Core och F360 RGB Core, och bjuder på sammansatta fläktar om 2x120 mm, 2x140 mm respektive 3x120 mm. De släpps 26 juni och går att förhandsboka direkt. Värt att notera är att de nya fläktarna även sitter förmonterade i chassit NZXT H7 Flow RGB 2024, som även det precis visats upp.

Dator med unifan

Nytänkande, bratänkande

Ja, det här är en lite annorlunda lösning för datorfläktar – som när man tänker efter är en självklar addition till marknaden.

De flesta använder ändå två eller tre fläktar i toppen eller fronten av chassit, så att få alla dem i en nätt förpackning som både är enkel att montera och vacker att titta på känns klockrent för entusiasten som gillar elegans och enkla linjer.

Enkla att ansluta

Nykomlingarna finns alla tre i svart eller vitt, utrustade med RGB- både på sidorna och i fläktarna. De ansluts med en eller två kablar. Om du har en NZXT RGB & Fan Controller-hubb (säljs separat) räcker det med deras egna 4-pin-kabel, men om du inte har en sådan kan du styra via moderkortet istället. För fläktstyrningen används helt vanliga 4-pin PWM och för RGB:n används 5V 3-pin – vilket du hittar på nästan alla moderna moderkort.

Fram och bak

Mångsidiga

Prestandamässigt är alla tre modeller allroundfläktar som både kan användas på radiatorer och som chassifläktar. F RGB Core 240 och 360 har två respektive tre 120 mm-fläktar med flöde om upp till 75.12 CFM, statiskt tryck på upp till 3.3 mmH2O och fläkthastigheter på 500 – 2 500 RPM per fläkt.F RGB Core 280 har i sin tur två 140 mm-fläktar med upp till 98.61 CFM, 3.2 mmH2O och 500 – 2 000 RPM per fläkt.

Vid lanseringen erbjuds de endast i traditionell layout, vi vet inte om det kommer omvända modeller (vanligtvis kallade reverse). Men, tack och lov är baksidan av fläktarna även de eleganta och gjorda för att synas – så det går ändå utmärkt att sätta dem på exempelvis sidan av ett akvariechassi och använda dem som intagsfläktar. Om de låter som något för dig får du gärna läsa mer om och förboka nya NZXT F Series via länken här nedanför, du kan byta färg och storlek direkt på produktsidorna.

Senaste nyheter