Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Nya Samsung Odyssey OLED G6 och G8

Om du vill ha en både snygg och högpresterande gamingskärm kan vi glatt meddela att Samsungs nya Odyssey OLED G6 och OLED G8 båda ser ut att erbjuda det. De är genuint snygga skärmar med metallstativ och tunna ramar, men de har framförallt väldigt trevliga specifikationer. OLED G6 är för dig som primärt spelar på PC, medan OLED G8 är en 4K-modell som även kan agera TV-substitut.

Båda

Vad är gemensamt för skärmarna?

Odyssey OLED G6 och OLED G8 är båda olovligt snabba gamingskärmar med Samsungs senaste generation QD-OLED, som bland annat har fått förbättrad textklarhet.

Här bjuds vi på platta OLED-paneler med bildförhållandet 16:9 och den antireflektiva behandlingen OLED Glare Free, som ska hjälpa till att motverka reflektioner utan att skärmen upplevs som matt.

Panelerna i sig bjuder på perfekt svärta ihop med Quantum Dot Color, som ska ge en färgrymd på imponerande 99% DCI-P3. Därtill bjuds vi på HDR10, HDR10+ Gaming och FreeSync Premium Pro.

En annan betydande nyhet med nykomlingarna är att de fått en helt ny kyllösning med värmeavledande rör. Den ska hålla panelerna svala, vilket förlänger livslängden och minimerar risken för inbränning.

Därtill har Samsung implementerat nya algoritmer och skydd som ska förhindra burn-in och image retention, däribland genom att identifiera och minimera ljusstyrkan på logotyper.

Något annat som är gemensamt för båda modellerna är att de är praktiska. Till att börja med har de VESA 100x100 och justerbara stativ med stöd för pivot, så att du kan få till önskad ergonomi eller ha dem som stående sekundärskärmar. Därtill har båda USB-hubbar och fullstora DisplayPort 1.4 och HDMI 2.1.

G8

Vad är unikt för Odyssey OLED G8?

Samsung Odyssey OLED G8, vars specifika modellnamn är G80SD, är en allroundmodell som antingen kan användas som TV-substitut, som konsolsskärm eller som datorskärm – eller som alla tre.

Panelen är 32” stor, upplösningen är 3840 x 2160 pixlar (4K), responstiden ligger på 0.03 ms och uppdateringsfrekvensen är på 240 Hz. Med andra ord är det här en riktigt snabb skärm som kommer ge en suverän spelupplevelse både på PC och på konsol, men den kan mer.

Här får vi nämligen inbyggt appstöd, så att du kan använda den som en smart TV och titta på serier direkt via skärmen. När du gör kan du dessutom få förbättrad bild med äldre eller lågupplöst material, G80SD är nämligen utrustad med processorn NQ8 AI Gen3.

Det är en krets som bland annat används till att skala upp lågupplöst material och förbättra rörelsehantering, så att filmer och serier som inte har önskvärd kvalitet helt enkelt ska se bättre ut. Den här funktion fungerar både med smart TV-appar och när du streamar spel via Gaming Hub. Sammantaget bör G80SD alltså vara en oerhört intressant modell för dig som vill ha en mångsidig skärm med exceptionell bildkvalitet, som dessutom är väldigt snygg.

G6

Vad är grejen med Odyssey OLED G6?

Vill du istället ha en mer renodlad gamingskärm är Odyssey OLED G6, vars modellnamn är G60SD, kanske ett mer attraktivt alternativ för dig. Det här är en 27” stor modell med upplösningen 2560 x 1440 pixlar (QHD), 0.03 ms och 360 Hz. Kombinerar du den här med ett modernt grafikkortet i övre mellanklassen eller bättre, exempelvis Radeon RX 7800 XT eller GeForce RTX 4070 SUPER, kan du få oerhört bra flyt i e-sport och många moderna spel.

G60SD är långt ifrån ensam om att erbjuda den här kombinationen av specifikationer för gaming, men den är kanske den allra snyggaste skärmen att göra det. Så om du vill ha en högpresterande gamingskärm som ser hemma ut även i de mer kräset inredda gaminghörnorna kan detta vara precis det du är ute efter.

Senaste nyheter