Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
3500X

Corsair 3500X har presenterats

Corsair har precis visat upp ett av deras allra mest intressanta midi-tower-chassin på länge. Corsair 3500X, som det heter, är nämligen en relativt kompakt modell med läckert utseende, gott om plats för kylning och stöd för moderkort med anslutningar på baksidan. Därtill har det rimligt pris och finns i tre olika utföranden, med eller utan fläktar, i både vitt och svart.

ARGB

Vad för typ av chassi är Corsair 3500X?

3500X är ett mellanstort tower-chassi med härdat glas både på sidan och i fronten, vilka möts med en subtil skarv. Detta ger ett elegant och modernt utseende, som verkligen bör tilltala dig som vill se datorns insida i all dess prakt. Det är dock inte bara utseendet som är trevligt med 3500X, utan även den interna layouten.

Här har Corsair nämligen förkortat PSU-höljet, så att man får plats med extra intag (120/140) i främre botten av chassit. Det ihop med plats för tre intagsfläktar på sidan (3x120/2x140), tre utblåsfläktar i toppen (3x120/2x140) och en plats baktill (120) ger oss goda möjligheter att skapa bra luftflöde. Därtill går det att sätta två fläktar (120/140) ovanpå PSU-höljet, om du vill forcera luft mot grafikkortet.

3500X-sida

Gott om plats

Vill du använda vattenkylning finns det plats för radiatorer upp till 280/360 mm stora i toppen och på sidan, utöver att du kan sätta en 120 eller 140 mm stor baktill. Är luftkylning mer av din grej finns det plats för upp till 170 mm höga tornkylare, vilket innebär att de allra flesta högpresterande modeller kommer få plats.

Kikar vi på grafikkortsstöd får alla modeller i vårt sortiment plats, det finns nämligen hela 410 mm för grafikkort i standardutförande. Grafikkortet går även att ställa i vertikalt läge, men det ingår ingen riser eller fästanordning för det.

Kikar vi på moderkortsstödet specificerar de att man kan ha upp till 277 mm breda E-ATX, men tänk då på att moderkortet kommer sticka utanför moderkortsplåten. Vi hade rekommenderat att använda vanlig ATX, alternativt ASUS BTF eller MSI Project Zero om du vill ha anslutningarna på baksidan. I övrigt finns det också plats för upp till två 2.5” och två 3.5” för lagring.

TG

Corsair 3500X finns i tre varianter

En väldigt trevlig aspekt med 3500X är att det finns tre olika utföranden att välja på, så att du slipper betala för fläktar du ändå inte ska använda – eller betala mindre och få fläktar som du faktiskt vill använda inkluderade och förmonterade.

3500X TG – Modellen som bara heter TG kommer helt utan fläktar, och är för dig som vill välja egna eller ta med fläktar från ett annat bygge. Vi hade rekommenderat att åtminstone sätta in tre intagsfläktar på sidan av chassit, och gärna minst en eller två utblåsfläktar baktill och längst bak i taket.

RGB

Med RGB

3500X ARGB – Modellen som heter ARGB har tre medföljande och kedjekopplade intagsfläktar i form av RS120 ARGB. De är kompetenta allroundfläktar som ansluts till moderkortet med 4-pin PWM och 3-pin 5V (ARGB), vilket majoriteten av moderna moderkort har. Med den här modellen får du positivt luftflöde från början, men precis som med TG-modellen rekommenderar vi att komplettera med utblåsfläktar.

3500X iCUE LINK – För dig som vill ha så smidig kabeldragning och styrning som möjligt erbjuds 3500X med tre förmonterade iCUE LINK RX120 RGB och en kontrollenhet, så att du enkelt kan lägga till fler fläktar eller en sluten vattenkylare med stöd för iCUE LINK. Det här är det klart dyraste alternativet, men också det överlägset smidigaste. (I bild)

Mer iCUE LINK att välja på

Avslutningsvis vill vi även tipsa om att Corsair släppt fler fläktar i iCUE LINK-serien. De heter LX och är allroundfläktar med högre statiskt tryck än Corsairs övriga iCUE LINK-fläktar. Dessa kan med fördel användas både på radiatorer och som intagsfläktar bakom filter, det högre statiska trycket hjälper till att forcera igenom luft även där det finns högre motstånd. LX-serien finns i 120 eller 140 mm, i 1-pack utan hubb eller i 2/3-pack med hubb.

Senaste nyheter