Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Refine

Gamingstolar från Fractal Design

Alla vill vi sitta gött, men alla vill vi inte ha en gamingstol som skriker gaming. Fractal har hört oss, och med nya Refine ska vi få skandinavisk elegans parat med bra ergonomi och suveräna inställningsmöjligheter. Kanske är det drömstolen för den vuxna gamern.

Refine dark mesh

Refine ska passa många

Gamers kommer i många storlekar och former, så Fractal har sett till att Refine ska kunna ställas in till många olika kroppstyper. Det innebär att vi bjuds på en mellanstor gamingstol med relativt neutral passform och justeringsmöjligheter i de flesta led.

Refine är höj- och sänkbar med sitthöjd mellan 47,5 och 59,5 cm och har ett 54 cm brett och 46 cm djupt säte som går att skjuta in eller ut beroende på hur du sitter. Armstöden går att justera i fyra led, inklusive i bredd – att du kan skjuta in eller ut dem baserat på hur bredaxlad du är. Därtill är Refine utrustat med ett anpassningsbart svanskstöd, som både går att justera i höjd- och djupled.

Refine gunga

Gunga gött

En oerhört trevlig aspekt med Refine är att den har dynamiskt förhållande mellan säte och ryggstöd, att sätet förskjuts när du lutar dig bakåt med gungmekanismen. Lutningsförhållandet är 2:1, så om du lutar dig bakåt 10 cm kommer sätet förskjutas 5 cm – vilket är önskvärt ur en ergonomisk synvinkel, utöver att det är skönt. Gungmekanismen ger oss 13 olika låsbara positioner att välja på, där den mest bakåtlutade är 125°.

I övrigt bjuder Refine på en glasfiberförstärkt ram och en hjulbas i aluminium, med en rekommenderad maxvikt på 120 kg, ihop med navlösa hjul som är skonsamma mot golv. Fractal erbjuder fem års garanti på stolens konstruktion, och tre års garanti på mjuka delar som klädsel och nackstöd.

Svanskstöd

Våra erfarenheter av Refine

Vi har själva fått testa Refine och kan med gott samvete fastställa att det är en väldigt skön stol som går att anpassa till flera olika kroppstyper. Nu hade vi inte det största urvalet av kroppstyper när vi testade, den minsta var cirka 170 cm och 65 kg medan den största var cirka 190 cm och 100kg+, men alla i urvalet kunde ställa in stolen så att den passade bra.

En riktigt trevlig detalj var att nackstödet verkligen var användbart. Det är relativt skålat, så att nacken faktiskt får plats, och det går att skjuta upp eller ner (eller tas bort). Det enda vi hade att notera var att sätet på varianterna med tyg passade oss med breda lår och högre vikt bättre än sätet på mesh-varianten, då vi inte sjönk ner lika mycket när vi satt på tyg-modellerna, men vi gillade att sätet inte var lika skålat som det kan vara på andra gamingstolar.

Självfallet är det från person till person hur väl stolen kommer passa, men de har verkligen en bra grund med goda justeringsmöjligheter som bör göra det möjligt för många att få till känslan så som man vill ha den. Vi kommer försöka få ut exemplar i butikerna efter release, men vi vet ännu inte när Refine ska släppas.

Raffinerad

Refine i raffinerade smaker

Fractal Design Refine lanseras i fem olika utföranden, där vi hoppas på att åtminstone en av dem passar in i ditt hem. För att göra det enkelt har de två teman att välja på: Dark eller Light, beroende på om du är ond eller god. Känner du dig hemma i ljuset kan du välja på mesh eller tyg, men om du föredrar den mörka sidan kan du även välja på premiummaterialet Alcantara.

Oavsett vilken du väljer kommer du få en, i vårt tycke, svinsnygg gamingstol som bör passa in även i de mer stilsäkra hemmen. Om du håller med får du gärna hålla utkik efter Fractal Design Refine framöver, som det ser ut just nu kommer den släppas någon gång under årets tredje kvartal.

Senaste nyheter