Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Högblank OLED för gaming

Nu har ASUS högblanka OLED-skärm för gaming äntligen landat. Den heter ROG Strix XG27AQDMG och bjuder på en 27” stor och förbättrad WOLED-panel, som ger högre ljusstyrka och bättre textklarhet än tidigare WOLED-paneler. Det stora utropstecknet med den här dock att den har blank panel, vilket varit en raritet bland gamingskärmar med OLED.

Med en blank panel får du minimal påverkan på bilden, vilket i regel innebär bättre färgåtergivning och svärta än med matta paneler. Tänk dock på att blanka paneler reflekterar långt mer än matta, så de lämpar sig inte lika bra intill fönster eller andra starka ljuskällor.

Skärm

Snabb som attan

XG27AQDMG har upplösningen 1440p, vilket ihop med en 27” stor panel fortfarande får anses som sweet-spot för gaming. Det ger en bra balans mellan detaljrikedom och prestandakrav – man får bra pixeltähet samtidigt som det är relativt enkelt att nå hög prestanda med moderna grafikkort i den upplösningen.

Uppdateringsfrekvensen ligger på 240 Hz, responstiden på 0.03 ms och skärmen har stöd för både G-Sync Compatible och FreeSync Premium. För e-sportare har skärmen även inbyggt stöd för 4:3, 4:3 full och simulerad 24.5” – så att det kan kännas som innan, fast bättre.

Fina färger

Förutom suveräna gamingegenskaper får vi en färggrann och livlig panel med 10 bitar färgdjup, 99% DCI-P3, Delta E < 2, 275 cd/m² och HDR 400 True Black. Därtill har skärmen flera inbyggda funktioner och skydd som ska göra den enkel att leva med, länge. Det inkluderar exempelvis OLED Anti-Flicker, ASUS OLED Care och egenutvecklad, passiv kylning som minimera risken för burn-in.

Aggressivt pris, för klassen

ROG Strix XG27AQDMG lanseras med en rekommenderas prislapp på 9 490 kr. Vi vet att det är mycket pengar för en skärm, men i jämförelse med vad andra jämförbara gamingskärmar lanserats för är det faktiskt ett aggressivt pris – vilket är varmt välkommet att se. Det här är ändå en skärm som är del av premiummärket Republic of Gamers, med mer påkostad design.

Om du vill läsa mer om och köpa ett eget exemplar av ROG Strix XG27AQDMG välkomnar vi dig att klicka på produktminiatyren här ovanför. Vill du ha en större och mer högupplöst skärm kan vi även tipsa om ASUS ROG Swift PG32UCDM, läs gärna användarrecensioner om du är nyfiken på hur den är i verkligheten.

Senaste nyheter