Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
G515

Release – Logitech G515 Lightspeed TKL

Om du varit på jakt efter ett trådlöst gamingtangentbord med låg profil och hög prestanda vill vi tipsa dig om att Logitechs nykomling G515 Lightspeed TKL är släppt och på väg till lagret nu. Det här är på sätt och vis ett syskon och uppföljare till populära G915 TKL och bjuder på många av fördelarna det tangentbordet har, men vid en lägre prispunkt.

G515 Vit

Bra för gaming, och mer

G515 Lightspeed TKL är först och främst ett gamingtangentbord, så vi börjar där. Till att börja med har det Logitechs snabba trådlösa överföring över Lightspeed, som namnet avslöjar, så att vi kan spela med låg responstid även utan kabel. Det ingår en 2.4 GHz-dongel (USB-A) för det, men vi får även Bluetooth för kontorsarbete och USB-C för laddning eller gaming över kabel. Det finns snabbknappar på tangentbordet för att smidigt byta anslutning.

Det mest iögonfallande med G515 Lightspeed TKL är dock dess mekaniska lågprofilsbrytare med PBT-tangenter, som har en annan design än de som användes på G915 TKL. Vi kan återigen välja på linjära eller taktila brytare, men de nya varianterna ska vara tåligare än föregångarens. När vi själva jämför de nya mot de gamla känns de på G515 mer stabila, både i passform och användande.

Specifikationsmässigt har de nya brytarna en total slaglängd på 3,2 mm, aktiveringspunkt vid 1,3 mm och ett motstånd på 45 g. Förutom uppdaterad hårdvara har G515 Lightspeed TKL även stöd för tekniken KEYCONTROL, som introducerades med deras e-sporttangentbord G Pro X 60. Med KEYCONTROL ska vi i deras mjukvara G Hub kunna ställa in flera lager funktioner per knapp, så att man med samma knapp kan få tillgång till avancerade makron eller smidiga snabbkommandon via kombinationer.

G515 svart

Schysst format

G515 är ett kompakt och slimmat tangentbord med TKL-layout, vilket innebär att det har alla knappar förutom den numeriska delen till höger om piltangenterna. Tangentbordet är 22 mm tjockt och väger in på respektabla 880 gram, vilket får det att ligga platt och stabilt på bordet. Det finns inbyggda ställ som går att ställa i två olika vinklar, för dig som föredrar att få upp ditt tangentbord något.

En trevlig aspekt med G515 är att det har en elegant och avskalad design med nedtonade färger och neutralt typsnitt. Till skillnad mot med G915 TKL är ytterhöljet i plast, men det känns välbyggt och solitt. Det ser heller inte särskilt gaming ut – förutom när du sätter på RGB:n. Alla tangenter har bakgrundsbelysning som skiner igenom tecknen, så att de syns tydligt även i mörker.

Värt att notera är dock att den svarta modellens tecken inte syns särskilt tydligt om du inte har igång bakgrundsbelysningen, medan den vita modellens tecken har bra kontrast även utan belysning. Den svarta modellen erbjuds med antingen linjära eller taktila brytare, medan den vita endast erbjuds med taktila tillsvidare. Läs gärna mer på produktsidorna.

Senaste nyheter