2019-04-03

Borderlands 3 visas upp

En älskad serie gör återkomst

Det är säkerligen många som gått och väntan på en ordentlig uppföljare till det tämligen populära spelet Borderlands 2. Co-op-skjutaren har fått mången spelare att dra på smilgroparna samtidigt som avtryckarfingret gått varmt. Sen dess har vi både fått se en pre-sequel och ett Telltale-utvecklat äventyr i episoder.

Men nu har alltså utvecklaren Gearbox dragit av skynket från uppföljaren, och nog ser det ut som Borderlands alltid. Den ikoniska stilen har överlevt generationshoppet och drar återigen blickarna till sig. Inget annat spel ser ut som Borderlands gör, och när majoriteten siktar mot verkligheten är det uppfriskande att se den urflippade serietidningsestetiken göra återkomst i 4k.

Tar spelet inspiration från Destiny?

Vad kan vi förvänta oss av spelet då? Av trailern att utdöma verkar Gearbox inte försöka hänga på trenden med loot-skjutare som Destiny 2 eller The Division 2. Istället kör man vidare på sitt eget race med co-op upp till 4 spelare där alla antar rollen som särskilda karaktärer med unika förmågor.

Fyra nya Vault Hunters

Vi har en muskulös tjej som kan frammana 6 extra händer att puckla på fienderna med. Hon heter Amara och är en Siren, en klass som många spelare säkert känner igen. Moze i sin tur är en Gunner, som förutom sina vapen kan frammana en mech vid namn Iron Bear. Tillsammans gör de processen kort med fienden.

Nummer tre på listan är FL4K, som har förmågan att kontrollera olika djur. Med deras hjälp får man bandinterna på flykt, eller överraskar dem i ett bakhåll som en sann jägare. Gruppens doldis är Zane som smyger sig genom stridsfältet och sätter intet ont anande fiender ur spel. Med hjälp av sin list och en hel del prylar fintar han bort motståndet, som aldrig ens förstod att han var där.

Variation har alltid varit seriens signum, likaså mängder av vapen. Närmare bestämt en miljard av dem i Borderlands 3. Så för den lootsugne finns det en del att sätta tänderna i här. Man har till och med försett en automatkarbin med ben, vilket talande nog ligger helt i seriens tecken.

Inga begränsningar i spelandet

I tidigare spel har vi man fått nöja sig med att utforska planeten Pandora och dess närhet. Men i Borderlands 3 drar äventyret vidare till långt fler världar. Man kommer bränna av skott i krigshärjade städer, förrädiska sumpmarker, obarmhärtiga öknar och en hel del andra passande omgivningar. Ta dig an äventyret på egen hand, eller bjud in dina medspelare när som helst utan att begränsas av nivåer eller framsteg i storyn.

Det ser alltså rätt lovande ut än så länge. Nu hänger det bara på Gearbox att leverera spelet som fansen har längtat efter i 7 år. Ingen press med andra ord, och efter tveksamma Battleborn finns det utrymme att vara lite orolig här. Men när det kommer till Borderlands har utvecklaren alltid tagit fram sina bästa aspekter och levererat, gång på gång.

Om du är sugen på mer vapen och loot kan du redan nu förhandsboka spelet hos oss.